Emner fra Speiderstigen som man jobber med på dette møtet:

  •  Kjenner en oppdager følgende bibelhistorier: Skapelsen (1. Mosebok 1.1 – 2, 25)

 


 

Åpning
Åpningsseremoni, navneopprop,
Tema for møtet:  Mørket og Lyset
Lese fra: 1 Mos kap.1, Gud skaper verden

Utstyr: Bibel

 


 

Aktivitet 1
Til åpningen sitter man i ring i mørket (enten inne eller ute).
Lederen leser skapelsen.
Etter at lederen er ferdig med å lese får alle speiderne utdelt et t-lys som man skal tenne og lage til et felles hjerte.

Når man sitter i ringen skal man snakke om der å være mørkeredd og hva men føler er forskjell på dag og natt. Hvorfor tror man at Gud skapte lyset og mørket?
Har du vært litt mørkeredd noen gang? Det tror jeg alle mennesker er av og til. Både barn og voksne. Særlig hvis de er helt alene, og kanskje på et helt nytt sted. Når du ligger inne i et telt eller en hytte, og du kanskje ikke har gjort det så mange ganger før, da er det ekstra godt å vite at du ikke er alene. At du har noen gode venner i nærheten. Ingen av oss hadde hatt det noe særlig hyggelig hvis vi hadde vært helt alene her nå.

Du har sikkert hørt mange ganger at Jesus vil være venn med alle, og at han vil være sammen med oss bestandig. Både når vi er flere sammen, og når vi er helt alene. 
Jesus er med vennene sine bestandig. Jesus er med oss også, hver eneste dag. Og natt. Både når det er lyst og mørkt, og vi kanskje føler oss alene. Jesus er med oss uansett, selv om vi ikke kan se han. Ja, kanskje er det til og med lettere å huske på Jesus når det er ganske mørkt, siden vi ikke kan se ham når det er lyst likevel?

Utstyr: Fyrstikker, t-lys til hver speider

 


 

Aktivitet 2
I forkant av møte har alle fått beskjed om at man skal ha med seg et tomt glass (barnematglass, syltetøyglass, eller annet).
For at man skal huske på at man alltid kan se lyset eller tenke på det i mørket skal man male et glass til å putte t-lys i. 

Del opp i grupper og fordel maling på bordene.
PS: husk å velge den malingen med kortest steketid. Evt print ut små lapper med hvordan det skal gjøres slik at barna kan steke de hjemme hos foreldrene.

Utstyr: Glassmaling i kirkens farger(gull, lilla, grønn, grå, hvit, blå), malepensler

 


 

Lek
Lek blindebukk eller morder i mørket.

 


 

Avslutning
Oppsummering av møtet
Speiderbønnen