Emne fra Speiderstigen som man jobber med på dette møtet:

• Har en oppdager erfart å lage en nyttegjenstand for tur, som for eksempel et sitteunderlag, en  kopp eller lignende.
  • Kjenner en oppdager følgende bibelhistorier: Skapelsen (1.Mos.1.1-2,25)

Åpning
Åpningsseremoni, navneopprop
Tema for møtet: lage noe vi kan bruke på tur.
Lese fra Skapelsen 1. Mos. 1,1-2,25)

Utstyr: Bibel

Aktivitet
Tove sitteunderlag. Det å tove ull er en fin aktivitet for både store og små! Man tar kardet ull og legger i tynne lag oppå hverandre, minst tre, gjerne flere, slik at fibrene i ullen peker vannrett og loddrett annen hver gang. Fargerik ull legges i det øverste laget hvis man ønsker farger. Så tar man varmt vann med relativt mye grønnsåpe i (1 del grønnsåpe, 10 deler vann) og begynner å massere ulla forsiktig med håndbaken. Snu arbeidet innimellom. Man skal massere ganske lenge med ganske varmt vann for å få det helt tett. Det kan kanskje være litt vanskelig for de minste barna å fullføre hele tovingen for hånd, og da kan dere tove resten i vaskemaskinen (itt hardt på 60 grader) eller i tørketrommel (da må all såpen være ute). Pass på at alt henger godt sammen før dulegger underlaget i maskinen. Det er gøy å dra på tur med et sitteunderlag man har laget helt selv i sekken!

Utstyr: Ull, grønnsåpe, baljer, bøtter og vann

Lek
Hinderløype. Oppdagerne lager hindere sammen med lederne, bruk gjerne naturlige hindere ute, eller bord og stoler inne. Når løypa er ferdig, er det førstemann gjennom løype. Lagvis. Alle på laget må være over målstreken førklokka stopper. Det lønner seg å hjelpe hverandre.

Avslutning
Oppsummering av hva vi har gjort på møtet.
Speiderbønnen.