Nordtangen nasjonale speidersenter ble kjøpt av Norges KFUK-speidere i 1946. Nordtangen har siden vært det viktigste ledertreningsstedet for Norges KFUK-speidere, og senere for Norges KFUK-KFUM-speidere. Nordtangen er også et leirsted med kapasitet til ca 250 speidere med overnatting i telt.

Følgende tiltak står på planen:

  • Forbedret vannkvalitet og mer miljøvennlig avløp gjennom tilknytning til offentlig vann og avløpsanlegg. Kostnad ca.: 500000,-
  • Økt toalettkapasitet. Nye miljøvennlige doer skal erstatte gamle utedoer. Dusjmuligheter De nye sanitæranleggene vil bli tilrettelagt for bevegelseshemmende. Kostnad ca.: 3.600000,-
  • Leirområdet vårt er vesentlig utvidet. Her skal det fylles på matjord før det såes til og området ferdigstilles med vannposter og avløp for gråvann. Kostnad: ca. 250 000. Leirkapasiteten er da økt til ca. 800 ved overnatting i telt.
  • Flere mindre prosjekter har en totalkostnad på ca 300000,-

Arbeider utføres i størst mulig grad på dugnad, primært av ungdom mellom 16 og 25 år. Vi har en egenkapital på ca 850000,-.

Hvordan finansieres utvikling av Nordtangen?
Nordtangen er et ubetjent leirsted og leieinntektene skal dekke driftsutgiftene. Utvikling av stedet må finansieres på annen måte. Gaver fra grupper, kretser og ulike sammenhenger har gjort det mulig å arbeide med videreutvikling av Nordtangen. Gaver kan gjerne øremerkes.

Nordtangen komiteen har startet en innsamlingsaksjon hvor du, speidergruppa eller kretsen kan bidra med et valgfritt engangsbeløp. Innsamlingsaksjonen varere fram til 3. mars 2015. Les mer og gi ditt bidrag her.

Vil du gjerne bidra med penger til Nordtangen regelmessig? Da kan du bli med i Nordtangen sin givertjeneste. Givertjenesten øremerkes hvert år slik at pengene ikke går inn i det store «driftssluket». Giverne får informasjon direkte fra Nordtangenkomiteen. Det er også mulig å trekke fra beløpet du gir på skatten. Kan du tenke deg å være med i givertjenesten for Nordtangen? Ta kontakt med forbundskontoret på post@kmspeider.no // 22 99 15 50.

Vil du heller bidra med dugnadshjelp?

Da kan du bli med på Banevoktersamling. Neste samling er 1. – 3. mai. Banevokterne holder til på Nordtangen. De er aktive og hjelpsomme! Banevokting er vennskap, moro, mat og dugnad hånd i hånd. Banevokterne bidrar til at Nordtangen speidersenter forblir et godt sted å være. Les mer om banevoktersamling her.