Kjære gruppepostmottaker

Nå nærmer sommerens landsleir for alvor! Om fire og en halv måned møtes vi på Futura på Lånke i Trøndelag. Vi er mange som gleder oss til det som er årets høydepunkt, og det regner jeg med både du og speiderne dine gjør også.

Landsleir er noe alle burde få med seg. Det er en helt spesiell opplevelse som man bærer med seg for resten av livet. Hvor ofte har du vel ikke snakket med andre som har vært speidere, og som trekker frem landsleir som et av minnene de husker best? De fleste speidere får kun én eller to muligheter til å delta på landsleir i løpet av sin speidertid. Derfor håper jeg at du og dine medledere griper muligheten, og bidrar til at speiderne i aktuell alder får sjansen til å få sine egne landsleiropplevelser.

Landsleir kan også være en vitamininnsprøytning i det lokale arbeidet. Det er et stort og tydelig mål å jobbe fram mot, vi bygger forventning og gleder oss til å dra på leir. Det fungerer som trekkplaster for nye speidere, og vi samler ressursene og mobiliserer for et stort felles prosjekt. Og leiren gir påfyll og energi til å fortsette. Aktivitetsboks Futura og forhåndsoppgavene har bidratt til å bygge forventningene til leir, og nå begynner de praktiske forberedelsene for alvor i gruppene. På årsmøter, ledersamlinger og foreldremøter over hele landet planlegges det i disse dager reise og deltakelse, slik at gruppene får meldt på deltakerne i god tid før fristen 15. april.

Vi sees på Futura!

Speiderhilsen,

Svein Olav Ekvik,

Generalsekretær