KONTINGENT

Høsten 2015

Vi benytter vårt eksisterende medlemssystem til alle nye medlemmer som kommer i høst. Husk at nye medlemmer må betale kontingent for 2015 dersom de skal telle med på årsrapporten for 2015. Og, årsrapporten for 2015 leverer du inn akkurat som før: Fra vårt eksisterende medlemssystem, innen 15. november.

Eksisterende medlemmer skal IKKE betale kontingent høsten 2015. Kontingenten for hele 2015 ble innbetalt i oktober-november 2014. For de som ikke har betalt kontingent for høsten 2015, skal halv kontingent innbetales. Kontingenten for 2016 skal innbetales i februar 2016.

Den 25. november er det slutt for det medlemssystemet vi har brukt til nå. Desember blir brukt til å overføre all informasjon over til det nye medlemssystemet. Dette gjøres sentralt, så du kan ta en velfortjent juleferie.

Januar 2016

I starten av januar 2016 får du tilgang til vårt nye medlemssystem, og i den forbindelse er det et par viktige ting alle grupper må gjøre:

Det aller viktigste er at du må legge inn gruppens kontingentsatser for 2016. Sentral kontingentinnkreving betyr at du som gruppeleder slipper å sende ut krav om kontingentinnbetaling. Men, systemet må vite hvor mye din gruppe skal ha i kontingent. Gruppen kan ha differensiert kontingent for familiespeidere, konfirmantspeidere, studentspeidere, ledere og ordinære medlemmer.

Omtrent like viktig er det at du har sjekket medlemsregisteret i det nye systemet. Har noen byttet adresse eller epost-adresse? Har noen sluttet eller begynt? – Og du må sjekke at medlemmene har riktig kontingent-kategori: Familiespeider, konfirmantspeider, studentspeider, leder eller ordinært medlem.

Du har hele januar på deg, men ikke mer. I starten av februar sendes nemlig kravene om kontingentinnbetaling ut til alle medlemmene. Det skjer helt automatisk. Det eneste du vil merke er at statusen for medlemmene vil gå fra ikke-betalt til betalt, etter hvert som innbetalingene kommer. – Og, litt etterpå vil gruppens andel av kontingenten komme inn på gruppens bankkonto. (Hvis du husket å legge den inn i januar.)

NYTT MEDLEMSSYSTEM

I januar 2016 innføres vårt nye medlemssystem.

Hypersys

Det nye medlemssystemet heter Hypersys og er utviklet av Unicornis AS. Hypersys er spesialtilpasset for frivillige organisasjoner, og benyttes i dag av 37 andre frivillige organisasjoner: Noen mindre enn oss og noen større enn oss.

Unicornis AS er et non-profit aksjeselskap som eies av en del av organisasjonene som aktivt bruker systemet. Det betyr at fortjenesten ikke utbetales som aksjeutbytte, men automatisk benyttes til kontinuerlige forbedringer i medlemssystemet.

På samme måte som vårt nåværende system, vil du bruke Hypersys gjennom nettleseren (Internett Explorer, Google Chrome, Safari, Firefox, Opera eller lignende).

Lær deg Hypersys

I løpet av høsten vil du få informasjon om Hypersys på flere måter. Mye informasjon vil komme gjennom gruppepost og i Lederforum.

På gruppelederkonferansen i oktober vil det være flere økter relatert til medlemssystemet. Der vil du få se systemet i bruk, du vil få opplæring og nyttige triks. – Og, ikke minst, du kan stille spørsmål om ting du lurer på.

Mer informasjon kommer til høsten, så følg med! Har du spørsmål kan du sende en e-post til post@kmspeider.no, så skal vi svare deg så godt vi kan.