Kjære ledere i KFUK-KFUM-speiderne

I år feirer vi at det 130 år siden KFUK ble startet i Norge. Vi håper dere også vil benytte anledningen til å feire! Margrethe Parm, tidligere KFUK-sekretær og grunnlegger av KFUK-speiderne, sa en gang: "Det skal merkes på Norges kvinner at KFUK-speiderne er levende i landet. Og det blir de i samme grad som Gud får være den enkelte speiders fører og leder, frelser og konge".

KFUKs arbeid  i speideren har gitt norske jenter og kvinner trygge omgivelser til å vokse som mennesker og som kristne, og utfordre seg i samspill med hverandre gjennom 130 år. Vi håper at KFUK kan gjøre en forskjell for Norges kvinner også i fremtiden.

Vil dere også feire? Se tips under, eller følg Facebookgruppen "KFUK i Norge" for informasjon om hva som skjer!

Beste hilsen fra
KFUK-utvalget

Vil dere feire KFUK i Norge 130 år?

Under følger en takkebønn, en andakt,  sangforslag, og noen aktiviteter som kan gjennomføres for alle aldre. Det viktigste av alt: Ha det gøy med historien vår! Blås opp ballonger, finn noen kjekke leker, lag et rebusløp eller bak kake. KFUK kan feires med alle aldersgrupper og på alle måter!

• Bønn til 130-årsjubileum for KFUK i Norge
    • Med takk til Gud for nåde rik, vi glade tilbake ser.
      I 130 år har vår forening, som et sennepskorn, utfoldet seg,
      et lite frø, som sået ble, er nå et mektig tre!

Denne bønnen er en omskrivning av en som ble brukt til 10-årsjubileet i 1897. Og om vår forening var blitt stor allerede i 1897, er den i 2017 blitt en bevegelse!

KFUK sitt motto er Sakarja 4.6:  "Ikke ved makt og ikke ved kraft, men ved min Ånd, sier Herren over hærskarene."
  • Andakt
  • Sangforslag
    • Her er jeg, Herre (Treklang nr. 1, skrevet til KFUKs 100års-jubileum)
    • Da jeg fylte mitt ellevte år (Speidersang nr. 129)
    • Speidersøster, rekk meg hånden (Treklang nr. 136, Speidersang nr. 166)
  • Aktivitet: Rolle-Ludo
  • Aktivitet: Pinnebrød og kanelsnurrer på bål
  • Lek: Når alle jobber sammen, får vi det til!