Snart sommer!

Kjære gruppepostmottaker

Er du klar for sommeren? Det er jeg! Særlig nå som vinteren gjør sine siste krampetrekk og gir store deler av landet et (forhåpentlig) siste snødryss, gjør det godt å se fram mot varmere vær. Ikke minst kan vi se frem mot nok en speidersommer med yrende leirliv, turer og gode speideropplevelser.

Denne sommeren vil mange av våre medlemmer delta på Norges speiderforbunds landsleir Nord, andre skal på Spejdernes lejr i Danmark, Spekter festival eller egne gruppeturer. Mange skal også på våre nasjonale arrangementer som NM i speiding, KILT, Norsk Roland, Eventyr fjell, Turledelse kano, eller andre kurs og arrangementer. Har dere speidere eller ledere i aktuell alder som burde få muligheten til å delta på noen av de beste kursene KFUK-KFUM-speiderne har å by på? Speidere som deltar på kurs og arrangementer får ny lærdom, nye bekjentskaper, inspirasjon og en flott speideropplevelse. Og erfaringen er at det er større sannsynlighet for at disse speiderne blir lenger i organisasjonen og lettere tar på seg lederoppgaver.

Nytt av året er felles påmeldingsfrist for alle sommerens arrangementer 22. mai. Vi oppfordrer også gruppene til å sjekke at lederne i gruppen har levert gyldig politiattest før sommerens arrangementer.

I denne gruppeposten kan du blant annet også lese mer om KFUKs 130-årsjubileum, høstens store lederkonferanse, og forberedelsene til landsleiren Futura i 2018 som pågår for fullt. Du skal vel på landsleiren neste sommer? Har du lyst til å bidra i planleggingen av vårt største og viktigste arrangement, har du sjansen nå!

Med ønske om en god sommer!

Svein Olav Ekvik,

Fungerende generalsekretær