2016 er fornyelsens år

Tusen takk til deg som deltok på gruppeledekonferansen! Og til deg som ikke kunne komme, så har vi lagt ved presentasjonene til både generalsekretær Nyardzayi Gumbondzvanda som kommer på landsleir i Stjørdalen i 2018, samt Dag Espolin Johnsons presentasjonen om nytt medlemssystem.

2016 blir et fornyelsens år: I januar lanseres Hypersys - nytt medlemssystem, med sentral medlemskontingentinnkreving. Her vil det bli laget en bruksanvisning som du vil få tilgang til på våre nettsider. Utover våren 2016 vil du merke resultatene av ledertreningsfornyelsen med blant annet egen opplæringsplan og kurs. Og høsten 2016 lanseres nye nettsider med nytt speiderprogram og ny Lederhåndbok. Det er bare å glede seg!

Mange av dere er gjennom flere artikler i både Lederforum og gruppepost allerede godt kjent med prosjektene. Men som med alle endring, det vil alltid kreve litt ekstra innsats av deg før du merker de positive effektene. Så hvorfor gjør vi alle disse endringene? For at KFUK-KFUM-speiderne skal fortsette å være en attraktiv, kristen barne- og ungdomsorganisasjon. Da må vi tilby relevante verktøy til de frivillige, et godt program og tilpassede kommunikasjonskanaler, opplæring og ledertrening som når ut til alle våre flinke speiderledere.

Jeg håper at endringen også vil føre til at færre slutter og at flere blir medlem. For vi trenger flere medlemmer slik at vi kan rekruttere flere ledere. Alle jeg snakket med på gruppelederkonferansen var entydige, det mangler ikke speidere, men flere ledere!

Vi må både rekruttere ledere fra egne rekker, men også utenfra, slik som foreldregruppen. Og her tilbyr vi blant annet KLUS – Kurs for Ledere Uten Speidererfaring, relansering av familiespeiding (sjekk ut pilotprosjektet i Ris menighet med marihøne og lus!) og gjesteskjerf som kan gis til både nye barn og nysgjerrige foreldre (les mer om gjesteskjerf i denne gruppeposten).

Mange av dere begynte jo i KFUK-KFUM-speiderne fordi barna deres var aktive. Og mange av dere er her fortsatt – og tusen takk for det. Det er derfor viktig for meg å understreke at vi trenger alle ledere, både unge og eldre. Du gjør en forskjell og jeg håper du vil være aktiv i organisasjonen vår i mange år til!

Tilslutt vil jeg nevne min beste opplevelse på Gruppelederkonferansen. Jeg snakket med to jenter på 16-17 år som var blitt invitert med av gruppen. Da konferansen var slutt fortalte de voksen-lederne i gruppa at de nå følte seg klare til å ta over lederansvaret for de minste i gruppen! Dette er et godt skritt på veien til å oppfylle vår visjon: vi er i 2019 en organisasjon som kjennetegnes av unge, engasjerte og inkluderende ledere for stolte og aktive KFUK-KFUM-speidere.

Jeg ønsker dere alle en god og velsignet førjulstid med mange gode speideropplevelser!

Speiderhilsen

Heidi Furustøl, generalsekretær