Skjerfet er speiderbevegelsens synligste og mest kjente merke. For den enkelt speider er speiderskjerfet også et viktig symbol på at de er speider.  Målet med gjesteskjerf er å gi alle denne følelsen så tidlig som mulig.

Gjesteskjerfene kan brukes ved å:

  • Gi det til alle nye speidere som kommer på speidermøter. Da ser alle lederne hvem som er nye, og har mulighet til å passe ekstra godt på å inkludere dem.
  • Dele ut på vervedager i lokalsamfunnet. Arrangerer speidergruppen en aktivitet på en lokal dag? La alle som prøver speiderkarusellen eller som steker pinnebrød ha på seg speiderskjerf hvis de vil.
  • La alle som har lyst til å begynne hos dere få med seg skjerfet hjem og ta det med på første speidermøte. Hvis dere har et arrangement på våren, og inviterer til første speidermøte på høsten, så la alle som sier de har lyst til å komme ha med seg skjerfet. Noe svinn av gjesteskjerf kan det bli, men garantert flere nye speidere! (Vi har prøvd å lage skjerfene så billig som mulig, og vi tror at et oransje skjerf det står kmspeider.no/blispeider på er god og billig reklame hvis det ligger i et hjem i lokalsamfunnet ditt).
  • Foreldrehjelp på møter eller turer – også voksne fortjener et skjerf når de hjelper til som speidere. Da er det også lettere for speiderne å se hvem som hjelper til.

Gjesteskjerfene kan bestilles i Speiderbutikken. Kjøp 10 stk for 300 kroner. Du får også med treklyper som er perfekte til å skrive speidernes navn på.