Dagskurs: "Sikkerhet og beredskap"

Et grunnkurs i sikkerhet og beredskap for speiderledere som planlegger og/eller gjennomfører turer og møter med speidere. Les mer om kurset på speiderprogram.no.

ESG-dagen

Vil du oppleve hvordan det er å være speider i Tyskland? ESG står for European Scout and Jungschar Group, som er de speiderne som er medlemmer av YMCA (KFUM) i Europa. Hvert år får et medlemsland av YMCA lage program til ESG-dagen. I år er det en gruppe fra Tyskland som har fått æren. De har laget et innholdsrikt program som har både heiarop, bibelkake, sanger, bibelord og leker. I Norge feirer vi dagen 14. november i år. Les mer og last ned programmet her.

Ungdomsting

Gi gruppas vandrere mulighet til å delta på ungdomsting. Der får de demokratiopplæring, de har det artig og de blir kjent med andre engasjerte ungdommer. Deltakerne kan sendes gjennom gruppa dersom kretsen ikke har valgt noen på sitt kretsting.  Det kan sendes to representanter fra hver krets. Påmeldingsfrist: 11.februar. Les mer her.

Vinter-Roland

Dette populære kurset om vinterfriluftsliv anbefales peffer som ønsker å få seg en lærerik vinteropplevelse utenom det vanlige. Her vil de lære mer om blant annet, bekledning, skismøring og proviant, men også mer praktiske oppgaver som haik og overnatting i selvbygget snøhule. Påmeldingsfrist: 18. februar. Les mer på speiderprogram.no.

Ekspedisjon vinter

Dette kurset passer for deltakere som liker snø og vinter, og som allerede har vært på Vinter-Roland. Sted er ikke bestemt enda. Det blir et flott opplevelseskurs i fjellheimen hvor speiderne får utfolde seg i praksis. Påmeldingsfrist: 19. februar. Les mer her.

KILT

KILT står for kurs i leirteknikk. Dette kurset passer for de som forbereder seg til å reise på leir som patruljefører eller assistent for første gang. Deltakerne vil lære om grunnleggende pionering, førstehjelp, matlaging på leir, telt- og leirliv og patruljeledelse på leir. Påmeldingsfrist: 15. april. Les mer her.

NM i speiding

Hvem er Norges beste patrulje i 2016? NM i speiding er en årlig konkurranse i ulike speiderferdigheter. Her får patruljene bruke kreative, praktiske og teoretiske evner, og de lærer hvor viktig det er med et godt samarbeid. Kretsene velger hvilke patruljer som får lov til å delta i den nasjonale finalen, og uttaket skjer gjennom kretsvise konkurranser. NM i speiding arrangeres sammen med Norges speiderforbund. Klarer vi å få nok et vinnerlag fra KFUK-KFUM-speiderne? Les mer her.

Explorer Belt 2016

Kjenner du en rover som har du lyst til å gå Italia på tvers i sommer? Explorer Belt arrangeres 27.juni til 15. juli  for eventyrlystne rovere. Ekspedisjonen består av en haik på totalt 200 km i 10 dager og i tillegg blir det kulturelle opplevelser noen dager etter haiken. Explorer Belt vil foregå i Nord-Italia med byer som Pisa, Firenze og det lille landet San Marino. Reise er inkludert i prisen på 15000. Påmeldingsfristen er 15.11. Les mer her.

Arrangementskatalog og arrangementsplan 2015/16

Arrangementskatalog og arrangementsplan med oversikt over alle kurs- og forbundsarrangementer for 2015 og fram til og med sommeren 2016 var vedlagt Lederforum nr. 1/2015. Ønsker du flere eksemplarer kan dette bestilles fra forbundskontoret, eller du kan laste de ned her. Oppdatert informasjon og påmelding til kurs og arrangementer finner du også alltid i kalenderen på speiderprogram.no.