Bestill aksjonsmateriell her!

Hva går pengene til?

Globalaksjonen i år har fokus på Sør-Sudan KFUK, som driver et utstrakt arbeid i både Sør-Sudan og Uganda. Sør-Sudan KFUK har rådgivningssentere der de blant annet tilbyr traumeterapi, yrkestrening og økonomisk rådgivning, de driver mangfoldige «peacemaker»-grupper der ungdom fra ulike stammer kommer sammen til aktivitet og dialog og har i en tiårsperiode drevet en barneskole i Maridi. Pengene som samles inn gjennom Globalaksjonen går til Sør Sudan KFUK sitt arbeid, men bidrar også til andre tilsvarende prosjekter som KFUK-KFUM Global støtter i andre land.
Hvis du ønsker å lese mer om de ulike samarbeidspartnerne og prosjektene som støttes av KFUK-KFUM-Global, finner du dette på deres nettsider.

Aksjonsmateriell

Ønsker dere aksjonsmateriell som plomberingspinner, bøsseklistremerker og ID-kort, bestiller dere dette enkelt via webskjemaet nederst på denne siden.
Bestillingsfrister for materiell; 1.september og 1.desember. Utsending innen 14 dager etter fristen.
 

Alt materiell utenom ID-kort kan også lastes ned her:

Lederveiledning
Plakat (A3)
Bøsseklistermerker / Takkekort

 

Ilula KFUK og Ilula Orphan Program (IPO) sitt arbeid i Tanzania. - See more at: http://www.speiderprogram.no/no/Kalender/Vare_arrangementer/Globalaksjonen+2014-2015.b7C_wlzI0B.ips?#sthash.bIdmh4Vj.dpuf
Ilula KFUK og Ilula Orphan Program (IPO) sitt arbeid i Tanzania. - See more at: http://www.speiderprogram.no/no/Kalender/Vare_arrangementer/Globalaksjonen+2014-2015.b7C_wlzI0B.ips?#sthash.bIdmh4Vj.dp

 

 

 

Bruk aktivitetsbanken!

Det finnes en rekke møteforslag, andakter og aktiviteter som kan knyttes opp mot Globalaksjonen i aktivitetsbanken vår. Her er noen forslag:

Aksjonsformer

Det finnes mange måter å samle inn penger på. Her er noen forslag:

  • Mange går med bøsser fra dør til dør eller står med bøsser ved butikker eller shoppingsentre i nærmiljøet.
  • Det kan være morsomt å invitere til ulike arrangementer som grillfester, markedsdag, internasjonal kafe ol.
  • Man kan delta på lokale arrangementer og selge pinnebrød og pølser, hjemmelagde produkter eller arrangere lotteri til inntekt for Globalaksjonen.
  • Å jobbe for å tjene penger til de som trenger det mer enn oss, gir en ekstra dimensjon i innsamlingen. Da gjør man en jobb for at andre skal få det bedre. Speiderne kan rake løv, vaske vindu, passe barn, male hus.
  • Sponsing er en annen måte å få inn penger på. Man kan f.eks. få slektninger, lærere, fotballtreneren, kordirigenten og andre til å sponse noen kroner for hver km man går på haik, eller for sprø aktiviteter man vil gjøre. Les mer om dette på sponsorkortet som finnes i "aksjonspakka".
  • Det finnes helt sikkert flere måter å samle inn penger på. Bruk fantasien!