I 2018 har Forbundskontoret jobbet med oppstart og velkomst av nye medlemmer. I mai sendte vi ut Oppstartsboksen til alle grupper, og vi har utviklet nytt materiell. I høst har kontoret sendt ut velkomstpakker til alle nye medlemmer, og i skrivende stund har 795 pakker blitt sendt ut.

Pakken har inneholdt følgende:

Postkort til speideren med litt info om speideren
Brev til foresatte med generell informasjon og oppfordring om å melde seg som frivillig i gruppen
En remse med tre speiderklistremerker
En liten reklameflyer for Speiderbutikken med bla informasjon om speiderbutikkens utstyrsfond

Formålet med pakken har vært å gi alle nye speidere en hyggelig liten velkomstpakke med informasjon om hva speideren er, hva de kan oppleve og hvordan de kan bidra. Ved å informere om utstyrsfondet håper vi også å bidra til at fler har råd til å være med i speideren.

Pakken går ut til alle som er registrerte i Hypersys. Det er derfor viktig at gruppen din registrerer alle nye medlemmer med fullt navn og adresse.

Rundt juletider vil vi evaluere prosjektet. Har du tanker om velkomstpakken og dens innhold? I såfall vil vi gjerne høre fra deg! Ta kontakt på magnus@kmspeider.no