Google har gitt oss en god mulighet til å enkelt finne frem i gatene. Sammen med Norges speiderforbund samarbeider vi med Google Norge om å kartlegge stier i Norge med 360-graderskamera.

Du finner skjema og alle dokumentene for fremgangsmåte og kontakt med lokal presse nederst på siden.

 

 

Nå kan du dele speiderturen i Google

I 2016 startet de svenske speiderne med å ta opp stier rundt om i Sverige. Nå skal speiderne i Norge gjøre det samme – alle de flotte speiderstiene og veiene vi bruker i naturen skal vi nå kunne dele med verden gjennom Google! Du og din patrulje kan låne et lite 360- kamera og dele deres favoritturer på kartløsningen Google Street View. Stiene legges også ut på vår egen side www.speiderstier.no

Med 360-graderskameraet kan dere ta opp turen til favorittovernattingsplassen, vannet dere alltid bader i eller alle andre steder i naturen rundt dere. Når andre speidere legger ut sin tur, får dere også muligheten til å følge turen deres virtuelt og prøve en ny sti anbefalt av andre speidere! 

Ta speidersti-merket

Hvus du og din patrulje deltar på Speiderstier og tar opp deres favorittur får dere et eget speiderstimerke. I tillegg er det et valgfritt merkekrav for flere av våre merker, blant annet fotomerket og haikemerket for vandrerne.  

360-graderskamera

  • Et 360-graderskamera tar bilde i 360 grader. Det vil si at alt du ser rundt deg vil fanges opp av kameraet!
  • Vi låner ut små 360-kameraer som du enkelt kan ta med på tur. Søk om å låne et lite 360-graderskamera for en tur her. Husk at det er mange som vil låne kameraet, lån det derfor så kort som mulig. 
  • I maimåned lånte vi et stort kamera av Google. Kameraet heter «trekker» og bæres som en ryggsekk. Det veier så mye som 18 kg. Trekkeren skal tas med på tur flere steder i Norge i løpet av mai.

Hvordan ta bilder, lagre og dele turen

I dette dokumentet kan du lese hvordan du kan legge ut turen på Google Street View og sende turen inn til speiderstier.no. 

Inviter med en journalist på tur

Har dere en lokalavis i nærområdet? Ta med en journalist på tur og vis hvordan dere lagrer turen virtuelt og deler den med hele verden. Last ned en lokal pressemelding her og informasjon om budskapet her. 

Trekkeren

  • har 15 linser festet i toppen av masten. Alle vender i hver sin retning. Det gjør det mulig å skape 360-graders panoramabilder.
  • sine linser tar et bilde hvert 2,5 sekund. 
  • veier 18 kg og er cirka 1,2 meter høy.
  • Det finnes bare noen få trekkere i verden.

 

Miniatyrfoto: Carsten Pedersen