Google har gitt oss en god mulighet til å enkelt finne frem i gatene. Sammen med Norges speiderforbund samarbeider vi med Google Norge om å kartlegge stier i Norge med 360-graderskamera.

Du finner skjema og alle dokumentene for fremgangsmåte og kontakt med lokal presse nederst på siden.

Hvordan ta bilder, lagre og dele turen

I dette dokumentet kan du lese hvordan du kan legge ut turen på Google Street View og sende turen inn til speiderstier.no. Turen kan du sende inn ved å bruke dette skjemaet.

 

 

Nå kan du dele speiderturen i Google

I 2016 startet de svenske speiderne med å ta opp stier rundt om i Sverige. Nå skal speiderne i Norge gjøre det samme – alle de flotte speiderstiene og veiene vi bruker i naturen skal vi nå kunne dele med verden gjennom Google! Du og din patrulje kan låne et lite 360-kamera og dele deres favoritturer på kartløsningen Google Street View. Stiene legges også ut på vår egen side speiderstier.no

Med 360-graderskameraet kan dere ta opp turen til favorittovernattingsplassen, vannet dere alltid bader i eller alle andre steder i naturen rundt dere. Når andre speidere legger ut sin tur, får dere også muligheten til å følge turen deres virtuelt og prøve en ny sti anbefalt av andre speidere! 

Ta speidersti-merket

Hvis du og din patrulje deltar på Speiderstier og tar opp deres favorittur får dere et eget speiderstimerke. I tillegg er det et valgfritt merkekrav for flere av våre merker, blant annet fotomerket og haikemerket for vandrerne.  

360-graderskamera

Inviter med en journalist på tur

Har dere en lokalavis i nærområdet? Ta med en journalist på tur og vis hvordan dere lagrer turen virtuelt og deler den med hele verden. Last ned en lokal pressemelding her og informasjon om budskapet her. 

 

Miniatyrfoto: Carsten Pedersen