SLIK GJØR DU

  1. Brenneslen skylles, og stenglene tas bort.
  2. Ha bladene i lettsaltet kokende vann og kok i ca 25 min.
  3. Deretter helles kokevannet av, brenneslen skylles i kaldt vann og dryppes godt av.
  4. Smelt margarinen i ei gryte, bland i melet og spe langsomt med buljongen.
  5. Denne suppen kokes i ca 5 min.
  6. Hakk brenneslen, smak til suppen med salt og pepper og ha i de finhakkede neslebladene.
  7. Varm suppen. Den må ikke koke etter at neslen er tatt i. Da ødelegges den fine grønnfargen.
  8. Server suppen med finhakket purre og halve hardkokte egg.

 

UTSTYR

  • 2 liter friskplukkede nesleblader
  • salt og pepper
  • 3 ss margarin
  • 2 ss mel
  • 1 liter buljong
  • 1 liten purre
  • egg