BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

  1. Lag deigen til falafeler før du går på tur ved å blande alle ingrediensene med en stavmikser sånn at du får en fin og jevn deig som kan trilles til små boller.
  2. Ha deigen i en boks, og putt den i sekken sammen med resten av tilbehøret og utstyret. 
  3. Fyr opp primus eller bål.
  4. Trill små boller av falafeldeigen og trykk dem litt flate.
  5. Stek dem på middels varme i litt olje. 
  6. Hakk opp grønnsakene og finhakk den ferske korianderen, hvis du ikke allerede har gjort det hjemme. 
  7. Varm opp lefsene eller pitabrødene i dampen over steikepanna med falaflene.
  8. Legg falafler, salat, løk, tomat, rømme, koriander og det tilbehøret du måtte ønske i tortillalefsa eller pitabrødet og nyt middagen.
     

TIPS: Hvis du vil gjøre middagen enda enklere kan du kjøpe fryste falafeler i butikken og steike dem på tur.  
 

Foto: Maria Selnes
 

UTSTYR

Ingredienser

  • 1 boks (400g) kikerter i lake
  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ts spisskummen (cumin)
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1/4 ts kardemomme
  • 1/2 ts bakepulver
  • 2-3 ss hvetemel
  • Litt nykvernet pepper

Tilbehør

  • 1 pakke tortillalefser eller pitabrød
  • 1 beger rømme eller rømmedressing
  • 1 agurk i små biter
  • 1 finhakket rødløk
  • 1 oppkuttet tomat
  • Oppkuttet salat
  • Fersk koriander til topping
  • Nøytral olje til steking

Annet utstyr

  • Stekepanne eller kjele til å steke i.
  • Stormkjøkken eller bål.
  • Kniv
  • Stekespade
  • Opptenningsutstyr