Flått er en midd som suger blod. Den biter seg fast i huden og om ikke vi fjerner den vil den sitte der til den detter av. Bitt fra flått er fullstendig smertefritt, slik at du kan gå lenge med en flått på deg uten å merke den.

Flåtten biter seg gjerne fast i områder der huden er tynn som under armene eller i lysken. Er du i et område der det finnes flått kan det være lurt å gå over kroppen om kvelden for å se om man har fått flåttbitt.

For å fjerne en flått bruker du en flåttpinsett, en vanlig pinsett eller neglene. Knip tak i flåtten så langt ned mot huden som du klarer og vri rundt til flåtten slipper. Sjekk at du har fått med hele flåtten og at det ikke sitter igjen noe i huden. 

Noen flått er bærere av farlige sykdommer som borreliose. Det er derfor viktig at vi holder øye med bittstedet etter at vi har fjernet en flått. Om det danner seg en ring i huden rundt bittet må du dra til legen. Ringen kan komme flere dager etter bittet, hold derfor øye med bittstedet en uke etter du har fjernet en flått.