Kjøtt og gresskar (Mulah Kudueah) -en matrett fra Sudan
- Oppdagere
- Stifinnere
- Vandrere
- Mat
Oppskriften er hentet fra KFUK-KFUM Global.
Skjær kjøttet i terninger. Finhakk løken. Varm olje i en gryte. Ha i løk og stek til den er gyllen. Ha i kjøttet og rør godt. Tilsett tomater når kjøttet er gyllent. Ha i salt og litt vann og la alt koke til kjøttet er mørt.
Skrell av skallet på gresskaret og del det opp i små biter. Kok gresskaret en stund for seg, 10-15 minutter, og ha det så i kjøttgryta. La retten småkoke et par minutter.
Serveres med ris, assida (maisgrøt) eller brød.
UTSTYR
500 g kjøtt fra okse, lam eller geit
4 løk
300 g gresskar
4 tomater
Olje til steking
Salt
Kniv
Gryte
Bål eller komfyr