BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

  1. Varm smør eller olje på svak varme i en stekepanne og la løken surre seg myk.
  2. Knekk eggene, og ha dem i stekepanna med litt avstand sånn at de lettere kan snus.
  3. Dryss rikelig med det gule fra blomstene over eggene slik at det ligger godt utenfor hvert egg.
  4. Når eggene begynner å stivne, snus de forsiktig og stekes til blomstersiden tar litt farge.
  5. Legg hvert egg på ei skive brød, gjerne med litt grønt og et ekstra dryss blomstergult på toppen.
  6. Ha på salt og pepper etter smak.
     

UTSTYR

Oppskriften holder til 4 porsjoner. 

Ingredienser

  • 4 egg
  • 1 rødløk
  • 40-50 finhakkede løvetannblomster, bare det gule
  • Litt gressløk
  • Salt og pepper
  • Smør eller olje til steking

Annet utstyr

  • Kniv
  • Skjærefjøl
  • Stekepanne
  • Stekespade
  • Bål, stormkjøkken eller komfyr