Løve-egg
Her finner du oppskrift på løve-egg.
- Stifinnere
- Vandrere
- Rovere
- Ledere
- Kort (0-30 min)
- Mat,
- Naturkjennskap
SLIK GJØR DU
- Varm smør eller olje på svak varme i en stekepanne og la løken surre seg myk.
- Knekk eggene, og ha dem i stekepanna med litt avstand, så de lettere kan snus.
- Dryss rikelig med det gule fra blomstene over eggene slik at det ligger godt utenfor hvert egg.
- Når eggene begynner å stivne, snus de forsiktig og stekes til blomstersiden tar litt farge.
- Legg hvert egg på ei skive brød, gjerne med litt grønt og et ekstra dryss blomstergult på toppen.
- Ha på salt og pepper etter smak.
UTSTYR
- 4 egg
- 1 rødløk
- litt gressløk
- 40–50 finhakkede løvetannblomster (bare det gule)
- salt og pepper
- smør eller olje til steking