Mulah Kudueah, matrett fra Sudan - oppskrift
Mulah Kudueah er en enkel og god middagsrett.
- Oppdagere
- Stifinnere
- Vandrere
- Mellom (30-90 min)
- Mat
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. Oppskriften er hentet fra KFUK-KFUM Global.
SLIK GJØR DU
- Skjær kjøttet i terninger.
- Finhakk løken.
- Varm olje i en gryte og ha i løk. Stek til løken er gyllen.
- Ha i kjøttet og rør godt.
- Tilsett tomater når kjøttet er brunet.
- Ha i salt og litt vann, og la det koke til kjøttet er mørt.
- Ta av skallet på gresskaret og del det opp i små biter.
- Kok gresskaret i 10-15 minutter i en gryte for seg selv.
- Ha det kokte gresskaret i gryta med kjøtt og la alt koke et par minutter.
- Server med ris, maisgrøt eller brød.
UTSTYR
Ingredienser
- 500 gram kjøtt fra okse, lam eller geit
- 300 gram gresskar
- 4 løk
- 4 tomater
- Olje til steking
- Salt
Annet utstyr
- Kniv
- Gryte
- Skjærefjøl
- Bål, stormkjøkken eller komfyr