SLIK GJØR DU

  1. Fjern alle insekter og ha rosenbøad i vannet.
  2. Kok forsiktig i 15 min.
    • NB: For å ta best mulig vare på aroma og smak må det ikke koke for lenge. Marmeladen blir derfor litt tynn.
  3. Hell det over i en bolle og kjøl ned.
  4. Sil rosensaften tilbake i kjelen og ta vare på rosenbladmassen. 
  5. Hell sitronsaften i væsken og deretter sukkeret.
  6. Rør om mens det står på svak varme til sukkeret har løst seg opp. 
  7. Legg rosenbladene tilbake i væsken og kok opp.
  8. Kok kraftig i 10 minutter.
  9. Ta kjelen av varmen og fordel marmeladen på varme, tørre og rene glass med lokk. 

 

UTSTYR

  • 1 liter nyperoser
  • 1 liter vann
  • Saften av 1 sitron
  • 1 kg sukker