BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

  1. Fjern alle insekter og ha rosenblad i vannet.
  2. Kok forsiktig i 15 min.
  3. Hell det over i en bolle og kjøl ned.
  4. Sil rosensaften tilbake i kjelen og ta vare på rosebladmassen. 
  5. Hell sitronsaften, deretter sukkeret i væsken.
  6. Rør om mens det står på svak varme til sukkeret har løst seg opp. 
  7. Legg rosebladene tilbake i væsken og kok opp.
  8. Kok kraftig i 10 minutter.
  9. Ta kjelen av varmen og fordel marmeladen på varme, tørre og rene glass med lokk. 
     

NB: For å ta best mulig vare på aroma og smak må ikke marmeladen koke for lenge. Marmeladen blir derfor litt tynn.
 

UTSTYR

Ingredienser

  • 1 L nyperoser
  • 1 L vann
  • 1 kg sukker
  • Saften fra 1 sitron

Annet utstyr

  • Stormkjøkken eller komfyr
  • Sleiv
  • Bolle
  • Sil
  • Glass med lokk