BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

  1. Bland alt det tørre til pizzadeigen sammen.
  2. Bland olje og lunkent vann; litt kaldere dersom det er noen timer til du skal bruke deigen.
  3. Rør væsken inn i det tørre og elt deigen godt slik at den blir smidig.
  4. La deigen hvile en halvtimes tid.
  5. Smør aluminiumsfolie med litt olje eller smør.
  6. Trykk deigen flat og legg den på folien.
  7. Smør deigen med tomatpuré eller pizzasaus og legg på kjøttdeig, tomater, løk, paprika, ost eller annet som du liker.
  8. Ha på oregano, salt og pepper eller andre krydder.
  9. Legg den andre halvparten av deigen i et tynt lag på toppen, lukk deigen igjen i skjøten.
  10. Stek pizzaen i glørne i 15–20 minutter.
     

TIPS: Dere kan også bruke ferdigbunn fra dagligvarebutikken. 
 

UTSTYR

Oppskriften holder til omtrent 8 personer

Ingredienser

  • 12 dl hvetemel
  • 25 g fersk gjær eller ½ pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 5 dl vann
  • ½ dl nøytral matolje
  • Ønsket pizzafyll
  • Ønsket krydder

Annet utstyr

  • Aluminiumsfolie
  • Bål med glør