BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

  1. Skyll risen i kaldt vann.
  2. Ha olje i en stor stekepanne.
  3. Kutt opp løk og stek den sammen med ingefær til den blir brun. 
  4. Ta løken og ingefæren ut av panna og legg det til side.
  5. Ha risen i panna og stek den i to minutter sammen med olja du stekte løken i. Ha i mer olje hvis det ikke er nok. Det skal være ganske mye olje.
  6. Ha salt og fire til seks kopper kokende vann oppi panna. Det skal være omtrent like mye vann som ris.
  7. Kok risen i omtrent 20 minutter til vannet er borte. 
  8. Bland inn løk og ingefær, og server. 
     

UTSTYR

Oppskriften er beregnet til fem personer og er hentet fra KFUK-KFUM Global.

Ingredienser

  • 1 kg basmati-ris
  • 2 løk
  • 1 dl soyaolje
  • 1 neve salt
  • 1 ss ingefærmiks

Annet utstyr

  • Stekepanne
  • Stekespade og/eller sleiv
  • Kopp
  • Bål eller komfyr