Plagg av ull egner seg godt som turtøy både sommer og vinter. Det er ullfibrenes mange egenskaper som gjør at disse plaggene er så godt egnet. 

Ull kan holde på fuktighet uten å føles våt. Dette er fordi den transporterer fukten vekk fra huden og ut til det ytterste laget i plagget. Dette gjør plagg av ull behagelige å ha på også om de er fuktige.

Ull er et luftig stoff. Fordi ullfibrene er rufsete er er fullt av luftlommer mellom ullfibrene. Varme transporteres dårlig i luft, og luftigheten i ullplagg gjør dem derfor varmeisolerende. Disse luftlommene gjør derimot plaggene lite vindtette og selv tjukke ullgensere vil føles kalde om det blåser. Dette løses enkelt ved å bruke plagg av ull under vindtette plagg.

Ullplagg mister ikke sine varmende egenskaper selv om de blir våte. Når ullfibre samler opp fuktighet generer dette varme. Dette gjør plagg av ull særlig godt egnet på høsten og vinteren når utetemperaturen er lav og det er fort gjort å bli våt av regn eller snø. Plagg av annet materiale vil om de blir våte, transportere varmen ut fra kroppen.

Når det er varmt vil ullen sørge for å fordampe fuktigheten plagget samler opp. Dette kjøler ned på samme måte som når mennesker svetter. Dette gjør plagg av ull egnet også på sommeren.

Ull har også naturlig motstand mot bakterier. Dette gjør at ullplagg ikke trenger å vaskes etter hver bruk, men kan brukes flere ganger før de begynner å lukte svette.

Ull er elastisk og plagg av ull holder lenge på fasongen dersom det vaskes på riktig måte. Plaggene kan derimot krympe om de vaskes på for høy temperatur eller med for mye sentrifugering. Dette er fordi de rufsete ullfibrene presses sammen, hektes i hverandre, luftlommene blir borte og plagget krymper.