Sist oppdatert: 13. juni 2020

Håndvask:

Bruk helst såpe og vann: i minst 30 sekunder, inni, oppå, under og mellom fingrene. Hånddesinfeksjon er et godt alternativ dersom håndvask ikke er mulig. Hvis hendene blir skitne, og man ikke kan vaske dem med såpe og vann, må man tørke av dem godt med våtservietter før man bruker håndsprit. Hvis ikke, har håndspriten ingen effekt. Håndspriten skal dekke begge hendene godt og skal være på hendene i minst 20 sekunder før den er fordampet, så pass på å bruke nok.

Rengjøring av utstyr og lokaler:

Dette avhenger av type utstyr og bruk. Viruset overlever på overflater i alt fra noen timer til noen dager, avhengig av flere forhold. Personlig utstyr skal ikke deles. Felles utstyr kan deles. Sørg for god håndhygiene og jevnlig rengjøring. Man kan rengjøre tekstiler ved å vaske dem på 60 grader. På harde overflater kan man bruke vann og såpe, andre rengjøringsmidler eller bruke desinfeksjonsmiddel. 

Fasiliteter som er i jevnlig bruk i forbindelse med møter, for eksempel toaletter og kjøkken, skal rengjøres etter bruk (for eksempel ved at hver enhet vasker over alt de har brukt etter møtet). Husk også å vaske toalettseter, vaskeservanter, kraner, eventuelle bord og kjøkkenbenker, dørhåndtak og rekkverk og andre gjenstander som flere tar på.