Konkurransen er åpen for alle som vil delta, med egne klasser for barnehager og familier og ellers aldersinndelt etter arbeidsgren. Der hvor et lag består av deltakere med ulik alder, velger man den arbeidsgrenen som best stemmer med alderen til flertallet på laget.

På nettsiden vil dere se en tabell som forteller hvordan dere ligger an i forhold til andre lag. Her finner dere også Instagram-bilder som andre lag laster opp. Det er artig å konkurrere, men det viktigste er at alle har det fint på tur, og at dere får bruke det dere har lært i speideren og kanskje lærer noe nytt.

I 2016 er månedsoppdragene byttet ut med kvartalsoppdrag, hvor dere kan være med og konkurrere om både bonuspoeng og fine premier. Oppdragene blir litt mer omfattende enn tidligere, men lagene får bedre tid på å planlegge, og kan utføre oppdraget over flere turer innenfor gitte tidsrom. Oppdragene er en inspirasjon til å komme seg ut på tur hele året, men alle turer over én kilometer gir poeng – så legg alle møter utendørs!

Om dere vil dele turbildene deres med andre i Haikeligaen, kan dere gjøre det via Instagram. Noen oppdrag kan også kreve at dere legger ut bilder, så det kan lønne seg å lage en egen lagkonto som alle kan se (åpen bruker). Det er ikke nødvendig med bilder av de som er med på laget, men for eksempel av leirplassen, eller noe dere har fått i oppdrag å lage. Husk å merke bildene med lagets navn (#lagnavn) og #haikeligaen, så vises bildene på haikeligaen.no. Det er enkelt å dele turen deres med andre på Facebook om dere ønsker det.

Se haikeligaen.no for mer informasjon om konkurransen og om hvordan du kan melde deg på Haikeligaen.

Haikeligamerket kan kjøpes på speiderbutikken.no. Når du er registrert som deltaker i Haikeligaen, kan du ha merket på skjorta.