7.-12. August 2018 braker det løs med SPEKTER på Kalvøya i Bærum igjen! 5 fantastiske dager med show, bra musikk, turneringer, morsomme aktiviteter, spennende debatter, globalløp, fine gudstjenester og godt fellesskap. Billettsalget er i gang! 

I 2018 feirer vi at Ten Sing er 50 år, og European Ten Sing Festival (ETS)  kommer til Spekter!  Dermed får du møte ungdom fra hele Europa! Det vil bli mange konserter, muligheter for å opptre med gruppa og en rekke Ten Sing-aktiviteter i tillegg til alt annet som skjer på festivalen.

Spekter er en festival på Kalvøya i Bærum kommune for ungdom og unge voksne mellom 13-30 år. Festivalen ble arrangert for første gang i 2016 og har hvert år samlet rundt 1500 personer. Spekter er en festival der kultur, tro og rettferdighet møtes. Festivalen skal gi rom for hele mennesket i et tverrkirkelig og mangfoldig fellesskap. 

I år, som i fjor, vil det bli et eget område for speidere i samarbeid med noen europeiske speidere. I fjor jobbet en iherdig speiderkomité for å lage et speiderområde på festivalen med speiderkonstruksjoner, seminarer, aktiviteter og matlaging på bål. Speiderområdet ble et sted der man kunne klatre, bygge, lære å lage nye ting, eller bare henge med andre speidere. Her kan du lese mer om speiderområdet på Spekter

Vi skal lage en festival som skal løfte frem unges engasjement og ta deres drømmer på alvor.
Vi skal skape åpne og trygge felleskap der unge mennesker deltar og har innflytelse.

FRIHET TIL Å VÆRE SEG SELV
Festivaldagene er fylt opp med konserter, seminarer og aktiviteter der deltagerne selv velger hva de vil delta på. Poenget er at man skal være seg selv, gjøre det en selv liker, og finne sin egen plass i felleskapet.

DIALOG OG TRO
Spekter skal bidra til utvikling av identitet og kristen tro. Festivalen er en tverrkirkelig møteplass der vi møtes for å skape en bredere forståelse og samhold.

SAMFUNNSENGASJEMENT
Spekter skal motivere til samfunnsengasjement og utfordre ungdom til å stå opp for andre. På Spekter settes fokus på urett i verden. Programmet på festivalen oppfordrer til handling, lokalt, nasjonalt og globalt.

IDRETT OG HELSE
Vi fremmer fysisk, sosial og mental helse for unge mennesker ved å tilby et bredt utvalg av aktiviteter innen idrett og seminarer som gir økt kunnskap og fokus på psykisk helse.
 

Følg med på spekterfestival.no for mer info og for å kjøpe billetter. Du kan også finne Facebook-arrangement HER.