Hva er Oppdrag Patruljeflukten?

Oppdrag Patruljeflukten er et hemmelig oppdrag dere kan løse sammen i patruljen! I dette oppdraget møter dere på situasjoner som ligner på det mange flyktninger går gjennom når de flykter på grunn av krig, sult eller naturkatastrofer.

Oppdraget gjøres sammen i patruljen eller ved å lage grupper på ca. 6 speidere. Oppdraget kan løses av vandrere uten behov for hjelp, men kan også løses av stifinnere med litt hjelp fra lederne. Det tar omtrent 1,5 time å løse oppdraget og dere kan for eksempel løse det på en haik eller et vanlig speidermøte. 

Patruljeflukten vil ikke kreve noen form for forberedelse av ledere eller foreldre. Dere vil få tilsendt materiell, utover det trengs ikke noe mer utstyr enn skrivesaker. 

I patruljeflukten vil dere oppleve en del urettferdighet og dere må ta noen etiske valg. Vil dere låne penger til hverandre for å komme videre sammen, eller må noen bli igjen? Det er viktig at lederen støtter dem og anerkjenner at tingene som skjer kan være urimelige. Akkurat som det kan være i virkeligheten. Det følger med et informasjonsbrev til deg som leder og et refleksjonshefte med spørsmål dere kan diskutere etter oppdraget. Les mere om hemmelig oppdrag i vår lederveiledning.

Merker

Alle som deltar får Oppdrag patruljeflukt-merket 

Påmelding 

Det er gratis å delta på Oppdrag patruljeflukten Vi sender ut så lenge vi har flere oppdrag igjen. Oppdraget sendes via posten til lederen som melder på, og vil sendes ut oppdrag fortløpende. Ønsker dere oppdraget? 

Bestill hemmelig oppdrag