BESKRIVELSE AV ANDAKTEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre andakten.

Les I Getsemane, Matteus 26, 36-46.

ANDAKT

av Brage Midtsund

I dagens bibelfortellig hørte vi om at Jesus tar med seg disiplene ut i Getsemane. Getsemane er en hage rett utenfor byen Jerusalem. Jesus pleide ofte å ta med seg disiplene ut dit for å be sammen med dem. Denne natten var spesiell. Jesus og disiplene hadde nettopp spist nattverdsmåltidet sammen. Der hadde Jesus sagt at han snart skulle dø. Når de nå var ute i hagen, var Jesus redd. Han ba til Gud.

Disiplene var der, men mens Jesus kjempet for livet, sovnet de. Selv om Jesus vekket dem tre ganger, sovnet de igjen. Disiplene var ikke perfekte mennesker. Det var ikke første gang de sviktet. Og det var ikke siste, men likevel husket Jesus på dem. Selv om han hadde forferdelige hendelser foran seg, gikk han stadig for å vekke dem. Jesus måtte dø. Når det var på det tøffeste og Jesus kjempet for livet, måtte han gjøre det alene. Bare han kunne seire over døden. Jesus klarte det! Etter tre dager stod han opp igjen.

Fordi vi mennesker ikke får til alt, har Jesus gått foran og seiret over døden for oss. Selv om de trøtte disiplene sovnet, kan de likevel lære oss noe. Vi kan forsøke å holde oss våkne overfor Gud og for verden rundt oss. Vi kan prøve å ha et våkent blikk mot menneskene rundt oss. Kanskje noen trenger vår hjelp? Vær alltid beredt!

Vi takker og ber

 • Vi takker for at Jesus døde og stod opp igjen for oss.
 • Vi takker for at vi får være sammen i speideren.
 • Vi ber for at flere skal få høre om Jesus.
 • Vi ber om hjelp til å være beredt.
   

SLIK GJØR DU - SPEIDERBØNNEN

 1. Be speiderbønnen sammen. Hvis du holder andakten for andre enn speidere kan du likevel lære de som hører bønnen.
 2. Skriv gjerne bønnen på en plakat som dere leser høyt sammen flere ganger.
 3. Si "Speidere, vær beredt", de som hører sier "Alltid beredt!".
 4. Snakk sammen om hva det betyr å være beredt og hvordan vi kan være beredt. 
   

Andaktsboka kan kjøpes i Speiderbutikken