BESKRIVELSE AV ANDAKTEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre andakten.

Start med å snakke sammen om når vi ser regnbuer, hvordan regnbuer ser ut og hvordan regnbuer blir til.

ANDAKT

Da en mann som het Noah levde på jorda ga Gud beskjed til Noah at han skulle bygge en stor ark, en stor båt. På arken skulle han ta med seg ett hanndyr og ett hunndyr av alle dyreslag på jorden. De trengte båten fordi Gud ikke likte så godt hva menneskene på jorden gjorde. Gud skulle la det regne så mye at det ble vann over alt og bare de som var på Noahs ark kunne overleve.

Da Gud bestemte seg for at det skulle slutte å regne, snakket han med Noah og familien. Gyd lovte at han aldri igjen skulle la det regne så mye at hele jorden ble dekket av vann igjen. For å vise alle menneskene at han snakket sant, lagde han en regnbue og satte den på himmelen. Regnbuen er tegnet på avtalen mellom Gud og Noah og familien hans. 

Siden regnbuen ble satt på himmelen første gang, har det aldri regnet så mye igjen. Hver gang regnbuen viser seg på himmelen er det for å minne menneskene på løftet Gud gav dem for lenge siden. Regnbuen forteller oss at vi ikke trenger å være redde for at jorden skal bli oversømt igjen.

Vi takker og ber

  • Vi takker for regnbuen og pakten mellom Gud og Noah.
  • Vi takker for naturen, plantene og dyrene.
  • Vi ber for klima og miljø.
  • Vi ber for at store ledere må ta gode avgjørelser for klimaet.