Diskuter først:

Når ser vi regnbuer?

Hvordan ser regnbuer ut?

Hvordan blir regnbuer laget?

Den første regnbuen som noen gang ble laget var det Gud som lagde. Har dere hørt om Noahs ark? Menneskene på jorden gjorde ting som Gud ikke likte så godt så han bestemte seg for å la det regne masse så det ble vann overalt. Før han lot det regne ga han beskjed til en mann som het Noah om at han skulle bygge en stor ark, en båt, og ta med seg to av alle dyr som fantes på jorda. Når Gud lot det regne overlevde alle som var om bord på Noahs ark.

Regnbuer frem etter at det har regnet, og det gjorde også den første regnbuen. Etter at Gud bestemte seg for at det skulle slutte å regne, snakket han med Noah og familien til Noah. Han lovte at han aldri skulle la det regne så mye at det ble flom igjen. For å vise alle menneskene at han snakket sant lagde han en regnbue. Regnbuen er tegnet på avtalen Gud lagde med Noah og familien hans.

Siden den gangen har ikke Gud latt noen nye flommer komme over jorda. Hver gang regnbuen kommer på himmelen er det for å minne menneskene på løftet som Gud gav dem for lenge siden. Hvis vi ikke hadde fått det tegnet fra Gud så hadde vi kanskje vært redde for at Gud skulle lage en ny flom. Det trenger vi ikke være siden Gud har lovet at han aldri skal gjøre det igjen og siden han har laget regnbuen for å minne oss på det.

Så neste gang du ser regnbuen kan du tenke på at Gud har lovet å aldri mer ødelegge jorden.