BESKRIVELSE AV ANDAKTEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre andakten.

Les Nådegavene, 1 korinterbrev 12, 12-26
 

ANDAKT

av Eirik Fjellestad

Jeg liker å gå alene ute om vinteren. Når det er kaldt. Snøen dekker landskapet. Frostrøyken står fra pusten. Luften er frisk og klar. Solen reflekteres i snøen gjennom en disig himmel. Men jeg liker best å gå alene på dagen. Når lyset er fremme, og jeg vet at jeg har mennesker rundt meg.

Når det blir mørkt og kaldt kjenner jeg lettere på ensomheten. Tomheten i en kald og mørk verden. Følelsen av å gå alene. At det ikke er sånn det skal være. Vi mennesker er ikke skapt til å være alene. Vi er skapt sammen. I familier. Vennskap. Nærhet.

Bibelen bruker disse ordene om hvordan vi som kristne er blitt en del av Guds familie: For om en del av kroppen sliter, sliter alle de andre med. Og om en del får ære, gleder alle de andre seg! (1. Kor 12, 26).

Vi er ikke ment til å være enkeltpersoner som går hver sin retning uavhengig av hverandre.

Gjennom Jesus sin død og oppstandelse for oss har Gud gjort oss til hans familie. En familie står sammen når det er vanskelig. Er der for hverandre når en har det vondt. Kjenner varme i hjertet når andre opplever noe godt. Jeg blir sterkere i meg selv, fordi jeg vet jeg har en god familie som er der for meg når jeg trenger det. Som vil meg det aller beste.

Gud hjelp meg å være et godt søsken i din familie.

Vi takker og ber

  • Vi takker for alle som har tatt på seg verv og oppgaver i organisasjonen.
  • Vi takker for innsatsen og engasjementet rundt Globalaksjonen.
  • Vi takker for speidledere og speidere som hele tiden står på. 
  • Vi ber for at det gjøres gode valg for organisasjonens framtid.
  • Vi ber for kretsenes årsmøter.