BESKRIVELSE AV ANDAKTEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre andakten.

Les Herren kaller Samuel, første Samuelsbok 3, 1-21.
 

ANDAKT

av Martin Enstad

Hva skal du bli når du blir stor? Har du tenkt på det? Er det noen jobber som virker mer spennende enn andre? Kanskje læreren eller vaktmesteren på skolen ser ut til å ha en spennende jobb? Har du lyst til å fange tyver, eller har du lyst til å jobbe på sykehus og hjelpe andre mennesker? Eller kanskje du har lyst til å bygge hus slik en tømrer gjør? Eller kanskje du har lyst til å drive ditt eget ridesenter, eller gjøre noe sjeldent som å bli gullsmed? Mulighetene er mange, og det er lenge til du må bestemme deg.

For Samuel var det litt annerledes. Allerede som gutt bodde han i tempelet sammen med ypperstepresten Eli. Eli trodde nok at en av hans sønner skulle bli yppersteprest etter han. I fortellingen vi leste får vi høre at Gud har bestemt at det ikke er en av Elis sønner, men Samuel som skal være Guds stemme i folket. Gud ville at Samuel skulle bli en som fortalte folket om Guds vilje. Samuel fikk et spennende liv. Han var leder for israelsfolket, og på slutten av sitt liv brukte Gud han til å utpeke først Saul og siden David til konger i Israel.

Hva skal du bli når du blir stor? Kanskje enda viktigere: Hvem har du lyst til å være i dag? Akkurat som Samuel kan du lytte til hva Gud vil med livet ditt. Det er sjelden man hører en stemme fra Gud, slik Samuel hørte. Men Gud har gitt deg talenter du skal bruke. Hva er ditt supertalent? Hva er det du kan litt bedre enn de fleste? Hva er du flink til? Hva får du skryt for? Det ene talentet er ikke bedre enn det andre. Forskjellige talenter er bra og gjør oss til den vi er. Du er aller best til å være deg. Det er kjempebra at du er deg og ingen andre. Du kan noe helt unikt som Gud vil du skal bruke.

Vi takker og ber

  • Vi takker for at Gud kan bruke supertalentene våre.
  • Vi takker for at vi får drive med friluftsliv.
  • Vi ber for naturen og plantene og dyrene i den.
  • Vi ber for nye speidere.

SLIK GJØR DU 

  1. Del ut et ark og fargeblyanter til hver speider.
  2. Nå skal speiderne tegne og/eller skrive om sitt supertalent.
  3. Etterpå kan de som har lyst, fortelle om sitt talent.
  4. Hver speider kan ta med seg arket sitt hjem. Hvis speiderne henger det opp på vekken kan det være en fin påminnelse om talentene. 

Andaktsboka kan kjøpes i Speiderbutikken