BESKRIVELSE AV ANDAKTEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre andakten.

Les Fjerde Mosebok 6, 24-26

24Herren velsigne deg og bevare deg! 25Herren la sitt ansikt lyse over deg og være deg nådig! 26Herren løfte sitt ansikt mot deg og gi deg fred!

ANDAKT

Av Brage Midtsund

Har du vært med på besøksdag på en speiderleir noen gang? Det var jeg i sommer, og det var spennende. Mange foreldre og noen besteforeldre ruslet mellom teltene og lavvoene, alle sammen så litt forvirret ut. De lette med blikket etter akkurat sitt barn. Det luktet bål, og en av patruljene stekte sveler. Noen småsøsken spratt rundt, de gledet seg sikkert til den dagen da det var de som skulle bo i teltene.

Speiderne var opptatte, de hadde nettopp kommet tilbake fra haik, og hadde mye å fortelle hverandre. Samtidig kikket de litt spent rundt seg, og håpet nok at deres mamma eller pappa ville komme snart. Foreldrene gikk nok og tenkte: «Hvor er han?» «Skal tro om hun har det bra?» «Håper han har noen å være sammen med...»

Lysende ansikter

Plutselig skjer det noe. For det er lett å se når de som hører sammen finner hverandre. Øynene lyser opp, ansiktet sprekker opp i et stort smil, og det er gjensynsglede og gode klemmer. Skikkelig gjensynsglede viser at noen har savnet hverandre, og at de nå er veldig glade for å se hverandre igjen.

Søndagen etter den speiderleiren var jeg på gudstjeneste. Da presten lyste velsignelsen på slutten av gudstjenesten, tenkte jeg tilbake på besøksdagen på speiderleiren. «Herren la sitt ansikt lyse over deg og være deg nådig». Tenk at Guds ansikte lyser opp fordi han ser meg. Han er glad for å se meg. Akkurat slik speiderne og alle foreldrene var glade for å se hverandre. Gjensynsglede og gode klemmer.

Velsignelsen er skikkelig gammel. Gud ga den til Moses, for lenge siden. «Slik skal dere velsigne» sa Gud til Moses, og siden har vi brukt den. Denne velsignelsen forteller oss noe veldig viktig om Gud, som jeg vil at du skal vite. Gud bryr seg om deg! Han er glad i deg, akkurat slik du er, derfor lyser hans ansikt over deg.

Herren velsigne deg og bevare deg!
Herren la sitt ansikt lyse over deg og være deg nådig!
Herren løfte sitt ansikt mot deg og gi deg fred!

Vi takker og ber

 • Vi takker for speiderne i hele verden.
 • Vi takker for frivilligheten.
 • Vi ber for nye medlemmer og ledere.
 • Vi ber for de som er ensomme, og for at de skal bli innlemmet i gode fellesskap. 
   

SLIK GJØR DU - FINN DIN VENN

 1. Still opp i en ring. To og to holder hverandre i armene.
 2. Alle sammen slipper hverandre og synger en sang mens dere surrer litt rundt.
 3. Når lederen roper stopp skal alle finne den vennen de holdt sammen med før start og så sette seg ned. 
 4. Det siste paret som finner hverandre tar speiderskjerfet bak frem, så fortsetter leken.
 5. Slutt leken mens det ennå er gøy, eller når alle unntatt et par har skjerfet bak fram.

Andaktsboka kan kjøpes i Speiderbutikken