BESKRIVELSE AV ANDAKTEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre andakten.

Les Jesus og barna, Markus 10, 13-16

13 De bar små barn til ham for at han skulle røre ved dem, men disiplene viste dem bort. 14 Da Jesus så det, ble han sint og sa til dem: «La de små barna komme til meg, og hindre dem ikke! For Guds rike tilhører slike som dem. 15 Sannelig, jeg sier dere: Den som ikke tar imot Guds rike slik som et lite barn, skal ikke komme inn i det.» 16 Og han tok dem inn til seg, la hendene på dem og velsignet dem.

Bibelteksten gjengitt med tillatelse. Bibel 2011 © Bibelselskapet.

ANDAKT

av Laila Tøndel

Har du noen gang vært i barnedåp i en kirke? Der kommer foreldrene med det kjæreste de har, nemlig et nyfødt lite under. Der er besteforeldre, faddere, tanter, onkler, søsken til dåpsbarnet, og alle er kledd i sin beste stas. De fleste dåpsbarn har hvite kjoler, som er altfor lange. Så er det presten som skal døpe barnet der. Hver eneste gang det er dåp, blir denne fortellingen fra Markusevangeliet i Bibelen lest.

Dette er en viktig fortelling som viser oss hvem Jesus er. Han kom selv til verden som et lite barn, og nå viser han at Guds rike tilhører barna. På den tiden da Jesus levde tenkte de fleste at barna ikke betydde så mye. Det var først som voksne mennesker de fikk betydning. Men Jesus viser at barna er så viktige at hvis ikke de voksne tar imot Guds rike som barn, kommer de ikke inn i det. Dette er vanskelig å forstå, men barna blir et slags forbilde der. I Guds rike blir vi barn.

Det var ikke så ofte Jesus ble sint, men da disiplene ville jage bort de som bar småbarna til ham, ble han harm. Det ble nok ganske stille rundt ham da han tok de små barna inntil seg og velsignet dem. Han ga kanskje barna en god klem og så la han kanskje hånda si på hodet til barna og sa «Gud velsigne deg!». Det kjennes veldig godt at noen legger hånda på hodet ditt og velsigner deg. Det kjennes nesten som en gave. Ingen er for liten for Jesus og hans rike, det vi kaller Guds rike. Der er vi alle hjertelig velkommen.

Vi takker og ber

 • Vi takker for at ingen er for liten for Jesus og hans rike. 
 • Vi ber for at flere skal få bli speidere. 
   

SLIK GJØR DU

 1. Snakk sammen om disse spørsmålene:
  • Hvordan tror dere det var for barna og foreldrene å bli vist bort fra disiplene?
  • Hvordan tror dere disiplene opplevde at Jesus ble sint på dem da de viste bort barna?
  • Hvorfor ville Jesus ta imot barna?
 2. Avslutt med en sang, for eksempel en av disse:
  • Milde Jesus, nr 582 i NoS
  • Ingen er så trygg, nr 488 i NoS
  • Jesus elsker alle, nr 779 i Nos

Andaktsboka kan kjøpes i Speiderbutikken