BESKRIVELSE AV ANDAKTEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre andakten.

Les Peter fornekter Jesus Matteus 26, 69-75.

69 Imens satt Peter ute på gårdsplassen. En tjenestejente kom bort til ham og sa: «Du var også med denne galileeren Jesus.» 70 Men han nektet i alles påhør og sa: «Jeg skjønner ikke hva du snakker om.» 71 Da han gikk ut i porthvelvingen, fikk en annen jente øye på ham og sa til dem som sto der: «Han der var med Jesus fra Nasaret.» 72 Peter nektet på ny og sverget på det: «Jeg kjenner ikke den mannen!» 

73 Litt etter kom de som sto der, bort til Peter og sa: «Visst er du en av dem, du også! Dialekten røper deg.» 74 Da ga han seg til å banne og sverge: «Jeg kjenner ikke denne mannen.» I det samme gol hanen. 75 Da husket Peter det Jesus hadde sagt til ham: «Før hanen galer, skal du fornekte meg tre ganger.» Og han gikk ut og gråt bittert.

Bibelteksten gjengitt med tillatelse. Bibel 2011 © Bibelselskapet.

ANDAKT

Har du noen gang opplevd at tauet bare har blitt en floke? Har du opplevd at livet har blitt en floke det har vært vanskelig å komme seg ut av? Peter opplevde det i denne historien. Han var så redd at han ikke så noen annen utvei enn å lyve. Han nekta for at han kjente Jesus, fordi han var redd for å bli tatt. Men enda verre ble det for Peter da han oppdaga at han hadde gjort det han hadde lova han ikke skulle gjøre. Peter hadde svikta sin gode venn Jesus. Har du noen gang svikta en god venn? Ofte kan det bety at vennskap blir ødelagt.

Jesus ville ikke ødelegge vennskapet med Peter. Selv om Peter svikta ville Jesus være venn med ham. Vi svikter også Gud. For eksempel når vi gjør noe stygt mot våre medmennesker. Men Jesus har gitt oss et løfte om tilgivelse.

Flokene som oppstår i livene våre kan være store. Men Gud er større, og vil være venn med oss selv om vi svikter. Det kan være lurt å be Gud om hjelp til å løse opp i flokene våre. Da vil vi kunne oppleve at Gud viser oss en vei. Vi  finner ut av hvordan vi skal ordne opp og kan oppleve at Gud gir oss styrke og er med oss slik at vi kan gjøre de riktige tingene og ta de riktige valgene.

Prøv om du kan være stille for Gud så kanskje du kan finne ut av hvordan du skal løse opp i floken. Kanskje må du gå til en venn å si at du har gjort noe dumt, si unnskyld og spørre om dere fortsatt kan være venner. Som oftest vil du da bli tatt godt i mot.

Vi takker og ber

  • Vi takker for at Gud er større enn flokene i livene våre.
  • Vi takker for gode venner.
  • Vi ber om mot til å rette opp når vi har gjort galt.
  • Vi ber for speidere i hele verden.