BESKRIVELSE AV ANDAKTEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre andakten.

Les Mennesket i Edenshage 1 mos 2, 4-9 og 15-25.
 

ANDAKT

av Marianne H. Brekken

Folkens vi har fått et oppdrag, et kjempestort oppdrag! Vi skal nemlig være voktere! Vet dere hva en vokter er? Det er en som passer på noe viktig, slik at det ikke blir ødelagt.

Vi leste akkurat om hvordan Gud skapte en vakker hage. Gud plantet hagen lenge før noen visste hvem som skulle flytte inn i den. En kilde kom opp av jorda og vannet hagen. Derfor begynte trær og blomster å vokse. Gud skapte så det første mennesket av støv. Mennesket lå i Guds hender. Så blåste Gud sin livspust inn i mennesket, og mennesket ble levende. Gud satte mennesket i hagen. Så ble trær og blomster plantet, og hele hagen ble grønn og frodig. Mennesket fikk beskjed av Gud om å dyrke og passe på hagen.

Jorden vi lever på er hagen Gud vil vi skal passe på, og som vi skal være voktere i. Så dere skjønner at vi har fått et stort oppdrag, for vi skal faktisk passe på hele jorden. Å passe på Guds hage er å passe på at jorden er frisk og at dyrene og menneskene som lever på jorden, har det godt.

Guds hage med jorden, havet, blomstene, trærne, dyrene og alle oss mennesker er jo fantastisk flott. Det er ikke rart at det trengs noen til å passe på noe så flott. Men vi mennesker er ofte litt for opptatt, vi glemmer oppdraget vi har fått av Gud om å passe på den vakre hagen, og litt etter litt blir jorden ødelagt.

Vi mennesker ble satt i hagen for å dyrke og passe på den. Vi skal altså være voktere av Guds hage, og det er faktisk ikke så vanskelig. Ved å sortere søppel, gi bort klærne som ikke lengre passer eller ved å gå til skolen heller enn å kjøre bil, er vi med å passe på hagen. Vi mennesker er Guds hender på jorden og det er vårt ansvar å passe på den. Det er et stort oppdrag, et oppdrag vi mennesker fikk da Gud skapte hagen.

Vi takker og ber

 • Vi takker for den fine hagen vi får leve i.
 • Vi takker for naturen, dyrene og plantene.
 • Vi ber om hjelp til å passe på jorden.
 • Vi ber for klima og miljø.
   

SLIK GJØR DU

 1. Snakk sammen om hva dere kan gjøre for å passe på Guds hage. 
 2. Gjennomfør en ting som er bra for kloden, for eksempel:
  • Gå en tur og plukk søppel.
  • Arranger byttemarked.
  • Farg gamle klær som trenger nytt liv.
  • Lag og heng opp insektshotell.
  • Gjenbruk noe dere har fra før, for eksempel oppbevaringsposer av gamle gardiner.
  • Plant eller så blomster utendørs som biene og humlene liker. Pass på plantene gjennom sesongen.

Andaktsboka kan kjøpes i Speiderbutikken