Bak nattverdsbrød
Her finner du oppskriften på nattverdsbrød.
- Stifinnere
- Vandrere
- Rovere
- Mellom (30-90 min)
- Tro
Bland alle ingrediensene sammen. Bruker du tørrgjær blander du denne med litt mel før du har i vann, bruker du fersk gjær smuldrer du denne i litt vann før du blander med mel.
La deigen heve i 40 minutter.
Sett stekovnen på 275 grader. Del deigen i 16 like store deler. Trill dem runde og kjevle dem flate. La brødene heve i 30 minutter.
Stek brødene midt i ovnen i ca 8 minutter. Avkjøl på rist. Hvis du legger et håndkle over brødene når de kommer ut av ovnen holder brødene seg mykere.
Brytes i passe størrelser under utdeling.
Utstyr
- 1 kg hvetemel
- 5 dl lunket vann
- 4 ss nøytral olje
- 1-2 ss honning
- En klype salt
- En pakke gjær, tørr eller fersk
- Bakebolle og sleiv eller bakemaskin
- Stekeovn
- Håndkle