Bland alle ingrediensene sammen. Bruker du tørrgjær blander du denne med litt mel før du har i vann, bruker du fersk gjær smuldrer du denne i litt vann før du blander med mel.

La deigen heve i 40 minutter.

Sett stekovnen på 275 grader. Del deigen i 16 like store deler. Trill dem runde og kjevle dem flate. La brødene heve i 30 minutter.

Stek brødene midt i ovnen i ca 8 minutter. Avkjøl på rist. Hvis du legger et håndkle over brødene når de kommer ut av ovnen holder brødene seg mykere.

Brytes i passe størrelser under utdeling.

 

Utstyr


  • 1 kg hvetemel
  • 5 dl lunket vann
  • 4 ss nøytral olje
  • 1-2 ss honning
  • En klype salt
  • En pakke gjær, tørr eller fersk
  • Bakebolle og sleiv eller bakemaskin
  • Stekeovn
  • Håndkle