Nattverdsbrød - oppskrift
Her finner du oppskriften på nattverdsbrød.
- Stifinnere (8-9 år),
- Vandrere (10-15 år),
- Rovere (16-25 år)
- Mellom (30-90 min)
- Tro
BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN
På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten.
SLIK GJØR DU
- Bland alle ingrediensene sammen.
- La deigen heve i 40 minutter.
- Sett stekeovnen på 275 grader.
- Del deigen i 16 like store deler.
- Trill delene runde og kjevle dem flate.
- La brødene heve i 30 minutter.
- Stek brødene midt i ovnen i omtrent 8 minutter.
- Avkjøl brødene på rist. Hvis du legger et håndkle over brådene når du tar de ut av ovnen vil de holde seg mykere.
- Bryt brødene i passe store biter under utdeling.
NB: Hvis du bruker tørrgjer skal du blande den sammen med litt mel før du har i vann. Hvis du bruker fersk gjær skal du smuldre den i litt vann før du blander i mel.
UTSTYR
Ingredienser til 8 nattverdsbrød
- 1 kg hvetemel
- 5 dl lunket vann
- 4 ss nøytral olje
- 1-2 ss honning
- En klype salt
- En pakke gjær, tørr eller fersk
Annet utstyr
- Bakemaskin eller bakebolle og sleiv
- Stekeovm
- Håndkle