Det er mange forskjellige måter å bruke blomster til matlaging. Den enkleste er rett og slett bare å plukke med seg noen blomster og bruke de i salater eller som kakepynt. Det gir et veldig friskt og sommerlig uttrykk og kan tilføre en spennende smak. I ressursene ligger link til en oversikt over ulike blomster og forslag til hva de kan brukes til.

Tørke blomster
Plukk inn spiselige og usprøytede blomster. Se link til oversikt i ressurser. Ringblomst, kornblomst og gressløksblomst er noen av de spiselige blomstene som bevarer fargene sine best etter tørking. Det er kun kronbladene som brukes, så plukk av disse og kast resten. Spre kronbladene ut på et bakepapir og la dem tørke til de er knusktørre, enten i stekeovnen på 50 grader varmluft eller bare på kjøkkenbenken. I stekeovnen tar det et par timer, mens på kjøkkenbenken vil det ta et par dager. Hell kronbladene på et tett glass og oppbevar de mørkt så holder de lenge og kan brukes som pynt på kaka, eller sammen med varmt vann kan det bli en god kopp te.

Kandiserte blomster
Plukk inn spiselige, usprøytede blomster og skyll de godt ved å bade dem i kaldt vann. Plukk av kronbladene og legg dem så til tørk over natten på bakepapir. Dette kan enten gjøres av peff eller noen av speiderne i forberedelse til møtet. Finn frem en skål med eggehvite, en ren, liten pensel, en skål med fint sukker (kjør det gjerne i blender for å gjøre det helt finkornet) og bakepapir til å tørke blomstene på. Pisk eggehviten lett, til den skummer og pensle alle kronbladene. Dette er veldig omstendig arbeid, så man vil spare litt tid på å velge blomster med store kronblader. Pensle alle kriker og kroker, dypp dem deretter i sukker før de legges på bakepapir til tørk over natten. De kandiserte blomstene er flotte til pynt på kaker og andre søtsaker, så kombiner gjerne dette med et bakemøte senere så kan dere bruke pynten dere har laget ordentlig!

UTSTYR

  • Spiselige blomster
  • Stekebrett med bakepapir
  • Skål med eggehvite
  • Gaffel
  • Pensel
  • Skål med sukker