BESKRIVELSE AV AKTIVITETEN

På denne siden finner du beskrivelse av hvordan du kan gjennomføre aktivteten. 

SLIK GJØR DU

Tørke blomster

  1. Plukk noen spiselige og usprøytede blomster, for eksempel ringblomst, kornblomst eller gressløkblomst.
  2. Plukk kronbadene av blomsten, det er bare disse vi skal bruke. Kast resten av blomsten. 
  3. Spre kronbladene utover på et bakepapir.
  4. Tørk kronbladene på kjøkkenbenken eller i stekeovnen på 50 grader varmluft til de er knusktørre. På benken tar det et par dager, i ovnen tar det et par timer. 
  5. Ha kronbladene på ett tett glass og oppbevar de mørkt. Da vil de holde lenge.
  6. Bruk kronbladene som pynt på kaker, eller bland dem med varmt vann og lag en god kopp te. 

Kandisere blomster

  1. Plukk inn spiselige, usprøytede blomster.
  2. Skyll blomstene ved å bade dem i kaldt vann.
  3. Plukk av kronbladene og legg dem til tørk over natten på et bakepapir. 
  4. Finn frem en skål med eggehvite, en ren, liten penselm en skpl med fint sukker og bakepapir til å tørke blomstene på.
  5. Pisk eggehviten lett til den skummer og pensle det på alle kronbladene. Du sparer litt tid ved å velge blomster med store kronblader. Det er viktig at hele kronbladet er dekket. 
  6. Dypp kronbladet i sukker og legg det på bakepapir til tørk over natten. 
  7. De kandiserte blomstene er flotte til pynt på kaker og andre søtsaker. 

Den enkleste måten å bruke blomster til matlaging er likevel å plukke noen spiselige blomster og bruke de i salater eller som kakepynt.

NB: Under ressurser finner du en oversikt over noen spiselige blomster og hva de kan brukes til. 
 

UTSTYR

Tørke blomster 

  • Spiselige blomster
  • Stekebrett med bakepapir
  • Tett krukke til oppbevaring
  • Stekeovn

Kandiserte blomster

  • Spiselige blomster
  • Stekebrett med bakepapir
  • Skål med eggehvite
  • Pensel
  • Skål med sukker