Lag to like, rettvinklete A-bukker. Surr sammen toppen av to raier med vinkelsurring i en rett vinkel. Legg en tredje raie på tvers mellom de to andre, og surr den fast med to kryssurringer i bunnen av hvert av de første raiebeina. Lag to slike konstruksjoner.

Reis A-bukkene opp. Det hjørnet der vinkelsurringen er skal ligge på bakken i åpningen av gapahuken.

Sett dem i passe avstand og surr en tverraie mellom dem. Surr den med vinkelsurringer på den raien som står opp fra vinkelsurringen. 

Stabiliser konstruksjonen med en tverraie på "ryggen" av gapahuken. Legg en like lang raie som den dere brukte i forrige punkt på de skrå raiebeina til A-bukkene og surr den fast med vinkelsurringer. Hvis gapahuken er stor, eller hvis dere vil ha den enda mer stabil, kan dere lage enda en tverraie under denne.

Fest med barduner og legg på presenning. Hvis dere ikke har tilgang på presenning, kan dere bruke barkvister eller annet dere finner i naturen.

Vipps har dere en flott gapahuk som hele patruljen kan få plass under. Pass på å fordele oppgaver mellom speiderne og sørg for at de samarbeider godt. Dette er en kompleks oppgave, men absolutt mulig å få til med god hjelp og støtte fra ledere og peffer.

 

Toppbilde: Harald Undheim

UTSTYR

  • Raier (stokker)
  • Sissal
  • Kniv