Skriv ut de to første sidene i filen under. Klipp ut kortene, og spill memory! Det gjør dere ved å legge alle kortene på et bord med bildesiden ned. En spiller trekker to kort, og hvis kortene hører til hverandre (riktig navn til riktig fugl) kan spilleren ta kortene som poeng. Dere kan velge om spillet da går videre til neste eller om den som trakk får en tur til. Hvis kortene ikke hører til hverandre går spillet videre til neste. Fortsett slik helt til bordet tømmer seg for kort.

For å lære seg fuglene før dere spiller, kan speiderne også lage sine egne kort. Søk opp fuglene på nettet og print dem ut, eller tegn dem selv. Da kan dere og utvide spillet og legge til flere kort. 

Lag gjerne kortene på litt tjukke ark, så dere er sikre på at det ikke er mulig å se gjennom. Dere kan ta vare på kortene i gruppa og bruke dem for flere patruljer i flere år.

Dere kan utvide leken litt og lære enda mer, hvis dere legger til fuglelyder. Det kan dere enten gjøre ved å bare spille tilhørende fuglelyd hver gang noen klarer å finne riktig par, eller spille tilhørende lyd til hvert bildekort (hvis de tar opp blåmeis, spill lyden til blåmeis uavhengig om det er riktig navn til).

UTSTYR

  • Memory-kort