Aktiviteten passer best for seks til tolv deltagere, er man flere bør man dele seg i mindre grupper, men det er vanskeligere jo flere man er!

Hver gruppe stiller seg på to rekker som ser mot hverandre. Gi deltagerne beskjed om peke med begge pekefingrene, neglene skal peke ut til siden. 

Legg stangen over fingrene deres og hold mens de justerer fingrene slik at stangen ligger vannrett og alles fingre ligger inntil pinnen. Gruppens oppgave er å legge stangen ned på bakken. De skal hele tiden ha alles pekefingre inntil stangen. Fortell at om det oppdages at ikke alle har pekefingrene inntil stangen må de starte på nytt. Man må også starte på nytt om man forsøker å ta tak i stangen, pekefingrene skal være rette hele tiden!

Det høres kanskje enkelt ut, men fordi stangen er lett og alle skyver fingrene litt opp samtidig vil stangen ofte starte med å stige. Dette skaper gjerne en del latter i begynnelsen, men kan også lett gå over i frustrasjon. Trikset er å kommunisere og raskt komme i gang med å bøye seg for å få stangen nedover. Fortell dem dette, eller stopp dem og la dem diskutere seg frem til en strategi dersom deltagerne begynner å bli frustrerte.

Dersom det ser ut til at de klarer oppgaven med én gang uten problemer, er det ekstra viktig at lekleder er ekstra streng med fingre som ikke er inntil pinnen. Man kan også gjøre oppgaven vanskeligere ved å henge noe av lik vekt på hver side av stangen. 

Er dere flere grupper kan det være konkurranse om hvem som får stangen ned på bakken først.

Snakk gjerne sammen når aktiviteten er ferdig. Var det lettere eller vanskeligere enn dere trodde? Hva skjedde med stemningen i gruppen når det ikke gikk så lett som dere trodde? Når begynte dere å få det til? Hva skjedde rett før dere fikk det til? Tok deltagerne på seg ulike roller? Hva er ulempen med at deltagerne selv tar på seg ulike roller? Hva er fordelen med det?

UTSTYR

  • Tynn, lett stang, for eksempel en lett teltstang