Denne aktiviteten kan variere veldig i vanskelighetsgrad.

Lett:

Speiderne får hver sin hyssing med en gummistrikk festet i enden. Gummistrikken trer de rundt et pappbeger med vann. slik at hyssingene peker ut til hver sin kant. Legg et papirark på hver side av et bord. Patruljen skal nå flytte begeret med vann fra det ene arket til det andre bare ved hjelp av hyssingene, uten å være nær begeret og forsøke å søle minst mulig vann.

Vanskelig:

Merk av en sirkel på bakken med hyssing. Ingen i patruljen skal bevege seg innenfor dette området. Inni sirkelen setter du ut brusflasker med vann. Utenfor sirkelen setter du en bruskasse, eventuelt merker av et lite område. Patruljen får utdelt hyssing og gummistrikk og beskjed om å sette flaskene opp i bruskassen uten å røre dem og uten å gå inn i sirkelen. 

Løsningen her er å legge gummistrikken dobbelt og feste en hyssing til hvert patruljemedlem ut fra denne. Patruljen må stille seg rundt sirkelen, strekke ut gummistrikken med hyssingene og legge den ned rundt halsen på flasken. Deretter må de forsiktig gå mot bruskassen der de må strekke ut strikken igjen for å sette flasken fra seg. Blir oppgaven for vanskelig kan den gjøres enklere ved å få forklaring på hvordan den skal løses eller ved at speiderne får lov å gå inne i sirkelen.

UTSTYR

  • Hyssing
  • Gummistrikk
  • Pappbeger og ark eller flasker og bruskasse