Skriv ut de to første sidene i filen under. Klipp ut kortene, og spill memory! Det gjør dere ved å legge alle kortene på et bord med bildesiden ned. En spiller trekker to kort, og hvis kortene hører til hverandre (riktig navn til riktig insekt) kan spilleren ta kortene som poeng. Dere kan velge om spillet da går videre til neste eller om den som trakk får en tur til. Hvis kortene ikke hører til hverandre går spillet videre til neste. Fortsett slik helt til bordet tømmer seg for kort.

For å lære seg insektene før dere spiller, kan speiderne også lage sine egne kort. Søk opp insektene på nettet og print dem ut, eller tegn dem selv. Da kan dere og utvide spillet og legge til flere kort. 

Lag gjerne kortene på litt tjukke ark, så dere er sikre på at det ikke er mulig å se gjennom. Dere kan ta vare på kortene i gruppa og bruke dem for flere patruljer i flere år.

Brikkene kan også brukes til andre ting. Hvis dere skriver de ut tosidig, kan dere bruke dem som flashcards, en leder kan holde opp et bilde og la speiderne gjette hva de ser, dere kan bruke bildene som modeller og tegne insektene slik at speiderne lettere kan lære seg å huske utseende, eller dere kan ha med bildene på tur og se hvilke insekter dere finner. Det er kun fantasien som setter grenser!

UTSTYR

  • Insektskortene printet ut (gjerne laminert)