Egg
Utstyr: Egg, stoppenål, bolle, maling og pensler eller annet å pynte med, fyrstikk og sytråd til å henge opp
Den mest klassiske påskepynten. 
Slik blåser du eggene tomme:
Stikk et hull i begge ender av egget med en stoppenål. Bruk gjerne noe til å dunke nålen gjennom fremfor å presse den, da går ikke egget så lett i stykker. Sørg for at du samtidig stikker hull på plommen.
Sett munnen mot hullet på den ene siden, og blås innholdet i en bolle. Bruk gjerne egget til matlaging etterpå.
Lur såpevann inn i skallet og rist forsiktig før du blåser det ut. Da vil ikke pynteeggene lukte råttent.

Pynt eggene med:

  • Maling
  • Servietter med påskemotiv: Del lagene i servietten, klipp ut motivet du vil ha på egget og fest det på egget med gjennomsiktig lim
  • Glitter
  • Stoffbiter
  • Øyne
  • Lag påskekyllinger: Mal eggene gule, lim på gule fjær, øyne og nebb
  • Pynt eggene inni: Bruk en nål til å stikke flere hull på siden av egget for å gjøre skallet skjørt. Trykk forsiktig inn der hullene slik at skallet knekker og du får et stort hull i den ene siden. Plasser små påskekyllinger inne i egget. 

For å henge opp eggene: 
Brekk en liten bit av en fyrstikk. Knyt en sytråd rundt fyrstikken. Stikk fyrstikken inn i hullet du brukte til å blåse egget tomt. Fyrstikkbiten vil snu på seg og egget henger i sytråden.

Vatt egg (for de minste)
Utstyr: Vattegg (fra hobbybutikk), gult garn, fyrstikker, vannmaling og en pensel til hver speider.
Slik gjør du:
Stikk fyrstikken i hullet på vattegget, denne kan du holde i når du maler.
Mal egget med vannfarger. Mye vann gjør at fargene sprer seg utover i vattegget.
Legg det gule garnet dobbelt, og knyt en knute omtrent midt på.
Ta fyrstikken ut av egget, ha litt lim i hullet, og bruk fyrstikken til å dytte knuten ned i hullet.
Fjern fyrstikken.
Når limet har tørket knytes sløyfe på tråden.

 

Enkle påskeharer
Utstyr: Trekuler, små ispinner, trebrikker, limpistol, maling og pensler
Lim to trekuler oppå hverandre. Brekk en liten ispinne i to og lim dem på baksiden av den øverste kulen slik at den avrundede siden stikker opp. Dette er ørene til haren. Lim kulene på en trebrikke så haren kan stå. Mal haren i fine farger hvis du vil.

Papirhøner
Utstyr: Gavepapir med fine farger og mønstre, garn, filt, rund mal, sort tusj, saks, lim og nål.
Lag en rund mal, ca 10 cm i diameter. Bruk malen til å lage sirkler av gavepapiret. Brett sirklene i to på midten, dette er kroppen til hønene.
Klipp ut kam, nebb og føtter i filt. Nebbet limes fast øverst inne i bretten på den ene siden av kroppen. Lag et lite hull i bretten på gavepapiret i samme ende som nebbet sitter, kammen stikkes opp gjennom dette hullet og limes fast på innsiden.
Ta ca 40 cm garn. Tre nålen inn på midten av garnet. Stikk nålen gjennom ryggen på høna, og dra garnet gjennom til endene stikker ca 5 cm nedenfor kroppen. For å få hønene til å henge rett, dra garnet gjennom kroppen ganske rett bak kammen. Om garnet dras gjennom på midten vil hodet til hønene tippe litt fremover når de henges opp. 
Endene av garnet er føttene til hønene. Bruk nålen til å stikke hver ende gjennom filtføttene og knyt en liten knyte på undersiden slik at de ikke faller av. Tegn et øye på hver side av høna. Bruk garnet til å henge den opp. 

Plante karse
Utstyr: Papptallerken, bomull, vann og karsefrø
Ved påsketider er våren i anmarsj. Ønsk våren velkommen med å så karsefrø. 
Spre bomull utover en papptallerken. Hell vann på bomullen så den er fuktig uten at den renner. Spre karsefrø utover den fuktige bomullen. Etter et par dager vil karsefrøene spire. Husk å vanne bomullen så den holder seg fuktig.