Plukk et bredt utvalg av blomster dere vil tørke. Bruk vårt ressurshefte, Blomster i norsk natur, eller en annen blomsterbok og finn ut hvilke blomster dere har plukket. Er de giftige eller spiselige? Hvor vokser de? Er de sjeldne eller vanlige å finne? For å lettere holde oversikt over hva dere har funnet ut om blomstene kan dere legge ved en liten lapp med noen stikkord når dere legger dem til trykk.

For å presse blomstene, legger dere dem mellom noe avispapir. Her er det viktig at det er god plass mellom blomstene slik at de ikke kommer nær hverandre. Deretter legger dere avispapiret med blomstene under noe tungt, som for eksempel en stabel med bøker, i noen dager. 

Dere kan for eksempel bruke blomstene til:

  • Herbarium. Lim de tørkede blomstene inn i en bok og fest over dem med kontaktpapir. Her kan dere legge ved eller skrive av den lappen med stikkord om blomsten som dere lagde tidligere.

  • Blomsterkort. Lim blomsten inni eller utenpå et kort og skriv en liten sommerhilsen til den dere vil gi kortet til. Dere kan også feste over blomsten med kontaktpapir hvis dere ønsker å beskytte blomsten litt ekstra.
  • Kunst. Bruk limpistolen og fest en eller flere blomster på et pappark. Legg arket inn i en ramme, og vipps så har dere et fint stykke kunst å gi bort i gave eller henge opp på veggen.

 

Alt ettersom hvor lang tid dere ønsker å bruke på denne aktiviteten, kan blomstene enten plukkes i forkant av møtet, eller så kan speiderne være med på det. Det blir absolutt mest lærerikt om speiderne får plukke selv, men det er helt opp til deg som skal lede møtet.

NB! Ikke plukk blomster som er fredet. 

 

UTSTYR

  • Blomster dere vil presse.
  • Bøker eller noe annet tungt.
  • Avispapir
  • Lapper til navn og info.