Hvordan du vil lage din egen pulk avhenger av hvor mye tid og penger du vil legge i denne.

Det er fullt mulig å støpe en helt egen pulk, eller du kan bygge en i kryssfiner og dekke denne med epoxy eller glassfiber. Dette krever mye utstyr og kunnskap. For å gjøre oppgaven mer overkommelig kan du kjøpe enkelt utstyr som du selv setter sammen til en pulk.

Til selve pulken kan du kjøpe en enkel bagasjepulk, et akebrett eller en stor balje. Velger du pulk eller akebrett kan du dra denne rett på snøen, men vær obs på at ikke alle disse tåler å bli dratt over småstein eller grus. Velger du en balje kan du feste et par gamle ski du ikke bruker lenger, eller kjøpe stumpe-/miniski i en sportsbutikk. Husk at jo høyere pulken blir, jo lettere har den for å velte.

Et drag er avgjørende for pulkens funksjon. Du kan alltids dra pulken etter deg i et tau, men da får du utfordringer når du kommer til nedoverbakker. Et drag lager du enkelt av to kosteskaft. Fest enden av kosteskaftene til pulken din, og fest en krok i den andre enden av begge kosteskaftene. Nå kan du enkelt kroke draget fast i hoftebeltet på sekken, en rumpetaske, eller et eget belte.

Det kan være lurt å lage noen festeanordninger på pulken din. Dette gjør den lettere å pakke. Som eksempel kan du feste øyekroker i pulken og bruke disse som feste til sykkelstrikker som holder bagasjen på plass.