Obligatorisk krav:

1. Lære om KFUK-KFUM Globals “Stop poverty”- kampanje. Finne ut hvem som står bak kampanjen og hva som er kampanjens mål når det gjelder klima og miljørettferdighet. Reflektere rundt kampanjens mål om klima og miljørettferdighet er viktig. Finne ut hvordan dere kan bidra til at kampanjen når sine mål om klima- og miljørettferdighet. Se hva dere finner om kampanjen på nettet. På sosiale medier kan man søke på hashtaggene #0poor og #stoppoverty.
  2. Lære mer om sammenhengen mellom fattigdom og klimaendringer. Bruke nettet og andre kilder til å finne ut hvordan klimaendringer f.eks. ved mer ekstremvær og økt havnivå vil skape spesielt store utfordringer for fattige land. Finne konkrete eksempler og diskutere dem i roverlaget.

Valgfrie krav:

I tillegg må man velge to av disse kravene:

• Lære om hvordan kjøttproduksjon påvirker global oppvarming. Lage en kokebok med minst ti kjøttfrie retter og prøve minst en av dem på et møte eller tur i laget.
  • Arrangere et byttemarked.
  • Lage og gjennomføre en Scouts’ Own eller et lysspor eller lignende for yngre speidere der temaet er Jesus og de fattige.
  • Sette fokus på et klimaproblem i din lokale kommune, og arrangere en aksjon, kampanje eller innsats i ditt lokalmiljø.
  • Dra på besøk til en bedrift i deres nærmiljø som er sertifisert som miljøfyrtårn, og lære om deres miljøarbeid. Alle norske bedrifter har mulighet til å bli miljøfyrtårn-sertifisert hvis de bevisst bidrar til å bedre sin egen miljøinnsats.
  • Se en dokumentar sammen som handler om klimaendringer, og diskutere denne i roverlaget.

Aktivitetsmerket kan kjøpes i Speiderbutikken