600 deltakere var i søndag med på å feire Nordtangen sitt 70-årsjubileum. I tillegg til de 550 speiderne som deltar på Østlandskretsenes regionleir denne uken, kom mange gjester for å delta på markeringen. Nordtangen betyr mye for mange, noe som viste godt igjen blant mange besøkende. Mange har gode speiderminner fra stedet og kunne fortelle om speiderturer, lederkurs og sommerleirer på Nordtangen. 

På programmet sto speidergudstjeneste, postløp og festmiddag. Landssjef Anders Østeby deltok på feiringen og fikk gleden av å sprette den flotte jubileumskaken. I forbindelse med markeringen ble det også gjort kjent at Nordtangen har motatt en testamentarisk gave fra Lill Wenche Hermansen. 

Landssjef Anders Østeby fikk gleden av å servere gjestene av den flotte jubileumskaken. Foto: Svein Olav Ekvik

Nordtangen nasjonale speidersenter fyller 70 år i 2016. Norges KFUK-speidere kjøpte eiendommen i 1946. Gjennom årene har det vært gjort mange viktige og store investeringer på Nordtangen. Hovedhuset har blitt utbygd to ganger, det ble bygget bro over jernbanen i 2007, leirplassen er utvidet, og i 2015 fikk vi endelig koblet oss til kommunalt vann og avløp. Østlandskretsene innvier vår nye store leirplass denne uken på sin regionleir 25. juni – 2. juli 2016.

Mange fikk gleden av å feire Nordtangen i dag. Foto: Svein Olav Ekvik 

Flott jubileumskake. Foto: Svein Olav Ekvik