Hva er Roverway?

Sommeren 2024 har speidere mellom 16 og 22 år, kalt rovere, muligheten til å bli med på en fantastisk roverleir. Deltakerne blir kjent med mange andre kulturer gjennom flere tusen andre rovere fra Europa. Mye moro og deling av erfaringer, kunnskap og ideer er viktige stikkord. Turene vil avsluttes i hovedleiren i Stavanger-området. Foreløpig tidspunkt for Roverway er fra 22. juli til 1. august 2024. 

De første dagene på Roverway 2024 får roverne muligheten til å utforske en rute («path») sammen med andre rovere fra flere land. Deltakerne kan velge blant en rekke ulike ruter rundt i Norge, med forskjellige temaer, slik at alle skal få så gode og unike opplevelser som mulig, og bli kjent med norsk natur og kultur. Etter fem dager langs de ulike rutene samles alle til felles leir i nærheten av Stavanger.

Roverway har tidligere vært arrangert i blant annet Finland, Island, Italia, Portugal, Frankrike og Nederland.
Roverway er laget av rovere for rovere!

Speidere fra KFUK-KFUM og Norges speiderforbund under NM i speiding.
Foto: Lars Røraas


Vi gleder oss!

– I flere år har det vært snakket om at vi ønsker Roverway til Norge. Speiderne i Norge inviterte rovere til å bidra i en prosjektgruppe for å utarbeide en søknad. Det siste året har fem rovere fra KFUK-KFUM-speiderne og Norges speiderforbund gjort en rekke gode ideer om til en søknad på vegne av organisasjonene om å få arrangere Roverway i Norge i 2024. Og det fikk vi til! Det var viktig for oss å være fremtidsrettet samtidig som vi holder på kjernen i det norsk og europeisk speiding er. De neste tre årene skal innholdet i søknaden bli til en leir. Jeg er stolt over søknadskomiteens arbeid og gleder meg til å se deg på North of the Ordinary i 2024, sier leder i søknadskomiteen Alfred Mestad Rønnestad.

– Vi gleder oss til å invitere speidere, rovere og ledere i speideren til å bidra i dette prosjektet. Vi er stolte av roverne i begge forbund som har lagt ned masse arbeid med søknaden, og ser fram til veien videre med å skape Roverway 2024 – North of the Ordinary, forteller Landssjef Thor Andreas Moe Slinning i KFUK-KFUM-speiderne, og Speidersjef Håvard Djupvik i Norges speiderforbund.Speidere fra KFUK-KFUM og Norges speiderforbund på Prekestolen under roverfemkamp i 2016.
Foto: CF Salicath, Andreas Harjo Kjellmann og Christian Buhl Sørensen.

#rw24 #roverway2024  #northoftheordinary