KILT er et grunnleggende kurs om det du trenger å vite før du skal ha patruljen med på leir. Deltakerne tar selv med telt eller lavvo (hør om du kan låne av speidergruppa) og bor i telt sammen med patruljen din hele tiden. Du vil lære om leirbygging, matlaging, sosialt fellesskap og patruljeledelse på leir, deltakelse og leirbål. KILT er en trygg, morsom og sosial mini-leir hvor du får god veiledning fra lederne, og tid til å bli godt kjent med speidere fra andre deler av landet. 

Hvem passer kurset for?

KILT er et forberedelseskurs som anbefales på det varmeste for speidere født '06-'03. Kurset passer for deg som har litt eller ikke så mye leirerfaring fra før, men som har lyst til å klare deg mest mulig på egenhånd i patruljen på leir til sommeren.

Reise til og fra Nordtangen

Hvis du blir kjørt til Nordtangen må du være der kl. 19:00 fredag 7.juni. Hvis du kommer med kollektiv kan du velge én av de tre mulighetene under. Fint om alle reiser i synlig speiderskjorte slik at det er lettere å finne hverandre.

Fellestransport
Det vil bli satt opp fellestransport fra Oslo lufthavn som har avgang kl. 18:00 på fredag. Derfor må du bestille fly/tog slik at du lander senest kl. 17:30. På mandag 10.juni går fellestransporten fra Nordtangen kl. 13:00. Bestill derfor fly som går tidligst 14:45. Hvis du skal kjøre med fellestransporten vil det koste 300 kr tur/retur som betales inn samtidig som deltakeravgiften.

Tog
Hvis dere skal ta tog fra Oslo-området er det anbefalt tog L3 mot Jaren fra Oslo S med avgang 17.42, fremme 19.03, 81 kr for barn fra Oslo S). På mandag anbefaler vi toget som går klokken 13.25 fra Gran og er fremme ved Oslo S klokken 14:48. Hvis det er flere enn 10 personer som tar tog kan vi bestille togstopp på Nordtangen, da vil de som har meldt inn at de skal ta tog få beskjed om dette.

Rutebuss
Lokalrute 153 Dokka går til Nordtangen fra Oslo bussterminal. Hvis man tar bussen 17:30 fra bussterminalen er man på Nordtangen kl. 18:56, og vil da rekke kursåpningen. På mandag går bussen fra Nordtangen kl. 14:09, og er tilbake i Oslo kl. 15:30. 

Deltakeravgift

Prisen på KILT er 1 300 kr per deltaker. Reise er ikke inkludert i prisen, så hvis du skal delta på fellesbussen fra Gardermoen betaler du 300 kr sammen med deltakeravgiften. Merk innbetalingen med «navn» og «KILT 2019» og evt. «fellesreise». Deltakeravgiften betales til 3000.16.88487. 

Hvis gruppa i etterkant av arrangementet søker Frifond-støtte, vil 50% av deltakeravgiften og opptil 50% av reiseutgiftene bli refundert. Husk å søke Frifond-støtte og reisestøtte i etterkant av kurset, men innen 1.oktober.  

Økonomien skal ikke være til hinder for å delta på våre aktiviteter. Er du 26 år eller yngre kan du, din foresatte eller din leder sende søknad om å få dekket deltakeravgiften din på dette eller andre arrangementer gjennom deltakerfondet. Les mer og send inn søknad her.

Kontaktinformasjon

Arrangementsleder er Marie Bergvatn Barlien som kan nås på e-post. 

Har du spørsmål om påmelding eller betaling kan du sende en e-post til post@kmspeider.no

Vil du være stab? 

Er du over 17 år og vil være stab på KILT? Se utlysningen og søk her. 

 

Toppbilde: Bjarne Lohmann Madsen