Har du lyst til å lære mer om hvordan det er å være på leir? Kanskje skal du og gruppen din på en ny leir til sommeren, eller kanskje vil du bare være beredt til å kunne være en ressurs på leirer i årene fremover?

KILT er et forberedelseskurs som anbefales på det varmeste for speidere født '04-'01. 

KILT står for kurs i leirteknikk, og er et grunnleggende kurs om det du trenger å vite før du skal ha patruljen med på leir. Du vil lære om leirbygging, matlaging, sosialt fellesskap og patruljeledelse på leir, deltakelse og leirbål. Kurset passer for deg som ikke har så mye leirerfaring fra før, men som har lyst til å klare deg mest mulig på egenhånd i patruljen på leir til sommeren.

KILT er en trygg, morsom og sosial mini-leir hvor du får god veiledning fra lederne, og tid til å bli godt kjent med speidere fra andre deler av landet.

Reise til og fra Nordtangen

Hvis du blir kjørt til Nordtangen må du være der kl. 19:00 fredag 2. juni. Hvis ikke kan du velge en av de tre mulighetene under. Fint om alle reiser i synlig speiderskjorte slik at det er lettere å finne hverandre.

FLY: Det vil bli satt opp fellestransport fra Oslo lufthavn som har avgang kl. 18:00 på fredag. Derfor må du bestille fly/tog slik at du lander senest kl. 17:30. På mandag 5. juni går fellestransporten fra Nordtangen kl. 13:00. Bestill derfor fly som går tidligst 14:45. Hvis du skal kjøre med fellestransporten vil det koste 250 kr tur/retur som betales inn samtidig som deltakeravgiften. Merk innbetalingen med «Fellestransport KILT».

TOG: Hvis dere skal ta tog fra Oslo-området er det anbefalt tog L3 mot Jaren fra Oslo S med avgang 17.42, fremme 19.03, 76 kr for barn fra Oslo S). På mandag anbefaler vi toget som går klokken 13.25 fra Gran og er fremme ved Oslo S klokken 14:48. Hvis det er flere enn 10 personer som tar tog kan vi bestille togstopp på Nordtangen, da vil de som har meldt inn at de skal ta tog få beskjed om dette.

BUSS: Lokalrute 153 Dokka går til Nordtangen fra Oslo bussterminal. Hvis man tar bussen 17:30 fra bussterminalen er man Nordtangen kl. 18:56, og vil da rekke kursåpningen. På mandag går bussen fra Nordtangen kl. 14:09, og er tilbake i Oslo kl. 15:30. 

Det vil bli sendt ut et informasjonsbrev til alle påmeldte når påmeldingsfristen går ut.

Påmeldingsfristen er utsatt til 7.mai. 

Deltakeravgift 1300 kr (+ 250 kr fellestransport). 50% av kursavgiften blir refundert til speidergruppa som Frifondstøtte, hvis gruppa søker innen 1.oktober. Klikk her for å lese mer om hvordan man søker støtte.