Innhold på kurset

KILT er et grunnleggende kurs om det du trenger å vite før du skal ha patruljen med på leir. Deltakerne tar selv med telt eller lavvo (hør om du kan låne av speidergruppa), og du bor i telt sammen med patruljen din hele tiden. Du vil lære om leirbygging, matlaging, sosialt fellesskap og patruljeledelse på leir, deltakelse og leirbål. KILT er en trygg, morsom og sosial mini-leir hvor du får god veiledning fra lederne, bor i telt med patruljen din og har tid til å bli godt kjent med speidere fra andre deler av landet.

Hvem passer kurset for?

KILT er et forberedelseskurs som anbefales på det varmeste. Kurset er vanligvis for deg som fyller 13-16 år, men i år gjør vi et unntak og åpner for alle som fyller 13-17 år i 2022 (dvs. deg født i ’09–’05). Kurset passer for deg som har litt eller ikke så mye leirerfaring fra før, men som har lyst til å klare deg mest mulig på egenhånd i patruljen på leir til sommeren.

Reise

Hvis du blir kjørt til Nordtangen må du være der kl. 19:00 fredag 3. juni. Hvis du kommer med kollektiv kan du velge én av de tre mulighetene under. Det er fint om alle reiser i synlig speiderskjorte, slik at det er lettere å finne hverandre.

Fellestransport
Det vil bli satt opp fellestransport fra Oslo lufthavn som har avgang kl. 18:00 på fredag. Derfor må du bestille fly/tog slik at du lander senest kl. 17:00. På mandag går fellestransporten fra Nordtangen kl. 13:00. Bestill derfor fly som går tidligst 15:00. Hvis du skal kjøre med fellestransporten vil det koste 300 kr tur/retur som betales inn samtidig som deltakeravgiften.

Tog

Det er mulig å ta toget til Gran stasjon og bli hentet på togstasjonen. Hvis det er flere enn 10 personer som tar tog kan vi bestille togstopp på Nordtangen. Da vil de som har meldt inn at de skal ta tog få beskjed om dette.

Rutebuss
Det går en lokalrute retning Dokka, som går til Nordtangen fra Oslo bussterminal. Du kan finne busstider som passer på entur.no. Det er 10 minutter å gå fra busstoppet til Nordtangen Speidersenter.

Påmelding

Du kan melde deg på her

Påmeldingsfrist er fredag 15. mai 2022.

Deltakeravgift

Prisen på KILT er 1 300 kr per deltaker. Reise er ikke inkludert i prisen, så hvis du skal delta på fellesbussen fra Gardermoen betaler du 300 kr sammen med deltakeravgiften.
Deltakeravgiften betales til 3000.16.88487. Merk innbetalingen med «navn» og «KILT» og ev. «fellesreise».

Økonomien skal ikke være til hinder for å delta på våre aktiviteter. Er du 26 år eller yngre kan du, din foresatte eller din leder sende søknad om å få dekket deltakeravgiften din på dette eller andre arrangementer gjennom deltakerfondet. Les mer og send inn søknad her.

Toppbilde: Bjarne Lohmann Madsen