Lederhåndboka

KFUK-KFUM-speiderne sin lederhåndbok. Boka skal bidra til å utvikle deg som leder og hjelpe deg til å tilby et enda bedre speiderarbeid for barn og unge.

Veiledning til ledersamtalen

Dette heftet er ment som en hjelp til de som skal holde samtaler med nye og potensielle ledere. Det kan også være til hjelp for de som lurer på om de vil bli ledere, og for gruppeledere som har lederassistenter med mange spørsmål om ledersamtalen og ledererklæringen. Det er tenkt som innspill til temaer som passer å snakke om under ledersamtalen, men må selvfølgelig tilpasses den potensielle leders forkunnskaper.

Trygg og sikker speiding

Alle ledere i Norges KFUK-KFUM-speidere må kjenne til innholdet i "Trygg og sikker speiding". I dette ressursheftet har vi samlet det aller viktigste vi ledere bør kjenne til før vi planlegger en tur med speiderne. Arbeidsgruppen som har utarbeidet "Trygg og sikker speiding" er knyttet til forbundets beredskapsgruppe. 

Synlig speiding 

Dette heftet er skrevet for å gi deg som er speiderleder veiledning i hvordan du kan jobbe for å profilere din speidergruppe og vår organisasjon. Det gir deg tips for hvordan du går fram i møte med media, råd om hva som er gode saker og oversikt over når du bør kontakte pressen. Det gir deg også rettledning i hvordandu utformer en pressemelding.

Revidert i 2019. 

Draktreglement

KFUK-KFUM-speidernes drakt består av grønn speider skjorte, og skjerf i enhetens farge. Lurer du på hvor du skal sy på speidermerkene? Her finner du svaret.

Programhefte familiespeidere

Programhefte familiespeidere, er et hjelpemiddel for familiespeiderne. 

Programhefte oppdagere

Programhefte oppdagere, er et hjelpemiddel for oppdagerledere. I heftet finnes et oversikt over oppdagerprogrammet med speiderstigen, semestermerkene og aktivitetsmerker.

Programhefte stifinnere

Programhefte stifinnere, er et hjelpemiddel for stifinnerledere. I heftet finnes et oversikt over stifinnerprogrammet med speiderstigen, semestermerkene og aktivitetsmerker.

Programhefte vandrere

Programhefte vandrere, er et hjelpemiddel for vandrerledere. I heftet finnes et oversikt over vandrerprogrammet med speiderstigen, gradsprogram og aktivitetsmerker.

Programhefte rovere

Programhefte rovere, er et hjelpemiddel for roverledere. I heftet finnes en oversikt over roverprogrammet med speiderstigen, roverekspert og aktivitetsmerker.

Leirhåndbok

Leirhåndboken er en veileder dere kan bruke i leirplanleggingen for landsleir, kretsleir og gruppeleir.

Last ned eller besøk nettsiden

Her finner du leirhåndboka. Du kan lagre en kopi på egen Google Disk eller laste ned filen som Microsoft Word-dokument og tilpasse filen etter deres ønsker og behov.

 


Ta med strategien til speidergruppa

I aktivitetsheftet Ta med strategien til speidergruppa finner dere tips til hvordan dere kan bli kjent med den nye strategien gjennom ulike aktiviteter.  

Leirbålshefte

Nytt leirbålshefte med leirbålssanger, rop og rim. Vi har også filmet de og satt inn QR-koder som enkelt tar dere til filmene dersom dere har glemt en bevegelsessang eller et rop.  

Veiledning for roveraspiranttiden

I veiledning for roveraspiranttiden finner dere informasjon om hvordan dere kan ta opp rovere og sikre en god roveraspiranttid.   

Last ned

Last ned veiledning for roveraspiranttiden (.pdf)
Les veiledning for roveraspiranttiden på nett (Issuu) - Kommer

Førstehjelp på 1-2-3

Heftet Førstehjelp 1-2-3 kan brukes både som et oppslagsverk for noen av de vanligste skadene, men også som en hjelp og veiledning for patruljer som skal ta førstehjelpsmerkene «Grunnleggende førstehjelp» og «Førstehjelp vinter».

Grunnkurs patruljefører

Grunnkurset tar for seg patruljedrift og program. Hvordan fungerer speiderprogrammet? Hvordan planlegger man et patruljemøte og en semesterplan? Trykk her for å kjøpe boka i Speiderbutikken.  

Videregående kurs patruljefører

Videregående kurs tar for seg patruljeturen og alt arbeidet som følger med. Deltakerne skal selv få erfaring med planlegging, gjennomføring og etterarbeid av en patruljetur. Trykk her for å kjøpe boka i Speiderbutikken.

 

Patruljeliv

Den viktigste håndboken for patruljeførere. Anbefales for alle nye patruljeførere. Viktig ressurs til patruljeførerkursene. Ny utgave i 2018. Trykk her for å kjøpe boken i Speiderbutikken.